Wpis z mikrobloga

#audio #gaming #muzyka #audiofile #iem #audiovoodoo

Siema mirasy. Obecnie korzystam z Beyerdynamics DT 700 Pro X jako moich głównych słuchawek. Główne przeznaczenie to gaming, media (filmy/seriale) i muzyka, czyli no można powiedzieć, że słuchawki do wszystkiego.

Problem w tym, że ze słuchawek robi się pas startowy na głowie i wokół uszu co skutkuje koniecznością mycia włosów przed każdym wyjściem gdziekolwiek, co jest dosyć denerwujące i nie za dobrze przekłada się na mój skalp, szybko się przetłuszcza przez ciągłe mycie.

Chciałbym przenieść się na słuchawki douszne ale jest to dla mnie zagadka. Chciałbym znaleźć słuchawki o podobnej jakości dźwięku jak te Beyery.

Co byście polecili? Pref. po kablu. Nie potrzebuję mikrofonu, korzystam z osobnego. Nie wykluczam zakupu jakiegoś małego DAC dongla. (3.5mm - USB-C czy coś).

Na reddicie polecają SIMGOT EM6L/Supermix 4 lub HIDIZS MP145.

Jakie są zdania ekspertów? Jest w ogóle na co liczyć przy IEMach, że uda się ogarnąć takiej samej jakości dźwięk jak w takich Beyerach bez wydawania kosmicznego hajsu?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SuperZenek: co ma mycie pałąka do tego jak uciska i ugniata włosy poprzez wielogodzinny fizyczny kontakt z nimi, a nauszniki będąc ściśnięte wokół uszu również uciskają włosy? Głupiej się nie dało odpisać?
  • Odpowiedz
@drahtzieher: iemy bez problemu ogarną jakość dzwieku bayerów taniej, tylko nie wiem co akurat będzie miało identyczny tuning jak te bayery, teraz na aliexpress wyprzedaże, warto też porównać ceny z amazonem, hifigo czy shenzen audio i kupic gdzie najtaniej.

https://youtu.be/HdH69viIbxg?si=wjYDe821jgw0RfHq

Wybierz sobie coś z tych, ja sam używałem do grania i nie wiem, jakoś słuchawki nauszne mają dla mnie potrafią precyzyjniej umiejscowić dzwięk w przestrzeni, z iemami mam tak że ten
kromeczek - @drahtzieher: iemy bez problemu ogarną jakość dzwieku bayerów taniej, tyl...
  • Odpowiedz
  • 0
@kromeczek: kupiłem sobie pod wpływem recencji crinnacle zero:2 no i powiem tak, nie wiem czego sie spodziewałem - czytając te recenzje i słuchając tego chwalenia spodziewałem się, że no będzie to jakkolwiek słuchalne, ale no nie, ludzie którzy to recenzowali to chyba nie za bardzo mają jakieś standardy xD

Wiadomo, nie ma co oczekiwać że pchełki za 100 zł będą jakkolwiek grały chociaż blisko beyerów za 1000 zł, ale nie spodziewałem
  • Odpowiedz