Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Konfiturą która łamie prawo, stosuje przem0c wobec kierowców, niszczy cudze mienie, jest niezwykle chamski, bezczelny, utrudnia im pracę bo rzekomo ktoś wjechał na chodnik a z chodnika nie można zjechać (?) i blokuje wyjazd tego samochodu

@NatUtms: WTF?
Po tym akapicie przestałem dalej czytać, bo co przecinek to kłamstwo
  • Odpowiedz
Konfiturą która łamie prawo, stosuje przem0c wobec kierowców, niszczy cudze mienie, jest niezwykle chamski, bezczelny, utrudnia im pracę bo rzekomo ktoś wjechał na chodnik a z chodnika nie można zjechać (?) i blokuje wyjazd tego samochodu.

Po pierwsze, pieszy ma obowiązek umożliwić wyjazd samochodu, w przeciwnym razie jest to tamowanie ruchu.

@NatUtms: Nie kłam. Tamowanie ruchu samochodowego po chodniku? A to dobry fikołek. Masz na to jakiś przepis? :)
  • Odpowiedz
  • 1
@pasta_alla_carbonara: a masz jakiś przepis na tamowanie ruchu pieszego? Zachodzenie drogi, blokowanie drzwi wejściowych do domu itd?
Chyba jedynie stalking trochę pasuje, ale skoro tak to konfitura tez powinien odpowiadać za stalking
  • Odpowiedz
@NatUtms: stanie na chodniku to tamowanie ruchu pieszego? :D I wez sobie moze doczytaj, co to jest stalknig.

Dalej nie odpowiedziales mi na moje pytanie. Najlepiej podaj przyklad z filmiku, bo poki co to sobie powymyslales jakies bzdury, bo komuś się słusznie niepodoba samochodowa samowolka po chodnikach i trawnikach.
  • Odpowiedz
  • 1
@NatUtms: wskażesz taki filmik?

@assninja:

Teraz nie ale widziałem wielokrotnie jak uderzał pięścią w maskę samochodu czy tak jakieś gwoździe upuszczał ale jak chcesz to za parę dni mogę znaleźć dowód
  • Odpowiedz
  • 2
@pasta_alla_carbonara: ciekawe czy ty jakbyś się spieszył do roboty byś zachował spokój gdyby nie wiem ktoś ci blokował drzwi wejściowe od domu i nie mógłbyś wyjść albo jakiś patus kiedy byłbyś w sklepie zamknął drzwi sklepowe bez możliwości wyjścia.

A to jest sytuacja 1:1 tylko zamiast pieszy blokujący samochód jest pieszy blokujący pieszego.

Jak samochód wyjeżdża z chodnika, garażu czy nie wiem kosmosu to automatycznie to staje się strefą ruchu i pieszy
  • Odpowiedz
ciekawe czy ty jakbyś się spieszył do roboty byś zachował spokój gdyby nie wiem ktoś ci blokował drzwi wejściowe od domu i nie mógłbyś wyjść albo jakiś patus kiedy byłbyś w sklepie zamknął drzwi sklepowe bez możliwości wyjścia.

A to jest sytuacja 1:1 tylko zamiast pieszy blokujący samochód jest pieszy blokujący pieszego.

@NatUtms: absolutnie nie, jest absolutny zakaz jezdzenia samochodem wzdluz chodnika i tyle. Dom to bezsensowny przyklad. To auto w ogole
pastaallacarbonara - >ciekawe czy ty jakbyś się spieszył do roboty byś zachował spokó...

źródło: AA1ROYRi

Pobierz
  • Odpowiedz
Na obrazku screen z wrocławiego Sępolna.

@NatUtms: Znam akurat ten przykład jak własną kieszeń. Na Sępolnie sytuacja jest dziecinnie prosta. Wyznaczyć tam Strefę Zamieszkania (D-40), wyznaczyć parkowanie na chodniku i problem będzie rozwiązany. Bo w tym momencie pieszy, który chce przejść po chodniku nie może tego zrobić bez wchodzenia na ulicę, a gdy na ulicy jest samochód to musi poczekać, aż ten samochód przejedzie, a gdy wymija sznur zaparkowanych samochodów, to
  • Odpowiedz
@NatUtms: dobrze to pokaż mi te gwoździe bo nie kojarzę niczego takiego. Uderzenie pięścią byłoby niszczeniem mienia jeśli by wybił szybę, zrobił wgniotki itd. taki filmik też pokaż.
  • Odpowiedz