Wpis z mikrobloga

#wedkarstwo #ryby #sezon2026 #2026 #lowienie #rybki #kartawedkarska #allegro
Czy macie do polecenia na allegro jakiś sklep wędkarski? Chodzi mi o jednego sprzedawcę, bo jak mam skakać po kilku sklepach to mnie krew zalewa.
1. Koszyczki feeder Mikado.
2. Pelet uniwersalny.
3. Haczyki różne rozmiary metod feeder.
4. Opcjonalnie scyzoryki/noże.
5. Opcjonalnie składane wiaderka.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kontointernetowemoje: nie mam ale ze smartem sobie możesz skompletować w kilku sklepach gdzie jest najtaniej.
Jeśli chodzi o koszyki do metody to polecam margrom i ich "autorskie" koszyki z wyjmowanym trzpieniem, taki system do szybkiej zmiany koszyka. Na Aliexpress też jest zajebisty zestaw koszyków od hirisi.
Haczyki do metody polecam z Aliexpress, konkretny rodzaj znajdziesz w linku pod filmami primanki, jeszcze mnie nie zawiodły a ten kształt dobrze trzyma rybę.
  • Odpowiedz
@hasek34: ostatnio takie fajne zdejmowane znalazłem, niewiele droższe a nie obija wędki przy przenoszeniu i można zmienić ciężar.
https://allegro.pl/oferta/koszyk-zanetowy-method-feeder-50-g-z-rurka-i-stozkiem-antysplataniowym-17627138944

I na Aliexpress taki zestaw koszyków z foremką, lotkami i dłuższą lotką, udało mi się za 25 zł kupić. Na sucho jakość super, jak wszystko hirisi, nad wodą jeszcze nie testowałem. Szkoda tylko że nie ma z burtami.
Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:
79,73zł | Zestaw do metody
  • Odpowiedz