Wpis z mikrobloga

@Vanderwill: kup sobie kolego po prostu buty w góry, a nie szukasz i w góry i do miasta. Po mieście ludzie w zimie w trampkach potrafią chodzić. Chodniki zgodnie z prawem i tak muszą być odśnieżone, więc przemoknąć nie powinny, a gdy idziesz, to wytwarzasz ciepło od tarcia, więc też nie powinieneś zmarznąć. Jak jeszcze poruszasz się samochodem, to już w ogóle (moim zdaniem) bez sens kupować buty zimowe do
  • Odpowiedz
@Vanderwill: Ale w jakie góry szukasz butów? Bo w tej cenie to kupisz zajebiste buty pod automaty, ale ja osobiście wolałbym się wykąpać w pokrzywach niż chodzić w takich butach na co dzień po mieście xD

Tak jak napisał kolega wyżej, kup po prostu buty w góry a do miasta buty do miasta za 150-200zł i tyle.
  • Odpowiedz
@Vanderwill: moge polecic firme hanwag ale jesli chodzi o skórę, a tak to scarpa. Również uważam ze nie warto ciorac je na asfalcie bo nie do tego jest ich bieżnik
  • Odpowiedz
@Vanderwill: Ciężko o dobre buty nieprzemakalne w góry bo jedyne buty o takim parametrze to gumiaki xD
Każde po jakims czasie Ci przemokną. Jedynie GORE-TEX może dać Ci podobny efekt, ale jak wejdziesz w kałużę albo do rzeki to też przemokną.

Sprawdź sobie La Sportiva TX4 - dobre buty na zwykły szlak, na miasto też się mogą nadać. W zimę wchodziłem w nich na Kasprowy jak nie chciałem od razu
  • Odpowiedz