Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Njal: młody jesteś pewnie, to nie zrozumiesz, ale realia są takie, że ludzie po studiach uciekają z wojewódzkich do mniejszych ośrodków i ten trend się nasila
  • Odpowiedz
  • 19
@luke-mat: no, do mniejszych ośrodków, np. do miasteczek powiatowych - konkretnie to w aglomeracji Warszawskiej i Krakowskiej by sobie pociągiem w 30 minut podjechać do centrum na rano do roboty w biurze.

Ja też wyprowadziłem się z miasta wojewódzkiego do małego miateczka, co prawda 20 km od stolicy ale jak coś to możesz mnie i moich sąsiadów liczyć jako mieszkańców polski powiatowej, zgodnie ze statystykami ( ͡º ͜ʖ
  • Odpowiedz
  • 0
Ja też wyprowadziłem się z miasta wojewódzkiego do małego miateczka, co prawda 20 km od stolicy ale jak coś to możesz mnie i moich sąsiadów liczyć jako mieszkańców polski powiatowej, zgodnie ze statystykami ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Njal: ja mieszkam w powiatowym, 100km od 2 wojewódzkich i 250km od Berlina
myślisz, że to dużo? xD
  • Odpowiedz
@luke-mat: "bogaci ludzie budują sobie rezydencje na wsiach, z dużymi ogrodzonymi działkami"
Przecież to już od dawna się dzieje. Oczywiście najczęściej są to tereny względnie blisko położone do jakiegoś większego miasta, ale nadal wsie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@6th_Sense: to się nasili, jak ktoś jest młody, ma 18-25 lat to chce do wojewódzkiego
jak już się tam dostanie za kasę rodziców, później weźmie kredyt, to się zastanawia "po ch% mi to było"
  • Odpowiedz
bogaci ludzie budują sobie rezydencje na wsiach, z dużymi ogrodzonymi działkami. Dzięki rozwiniętej infrastrukturze drogowej dojeżdżają do pracy szybciej niż z centrum wojewódzkiego lub prowadzą biznesy, mają gdzie, dzięki ziemi

@luke-mat: dotyczy Błoni, Ząbek czy Michałowic a nie Biedowa Małego w Lubelskim, 100km na wschód od Puław
  • Odpowiedz