Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 5
@gorobei może być ciężko. Tydzień temu była taka z córką i partnerem.
Bo właściciel chce sprzedać mieszkanie.
Małe miasto, w 15 minut ustaliłem, że ma 5 dzieci, a nie 1, 3 jej zabrano, a dzień wcześniej wylecieli eksmisyjnie z innego osiedla. On ok. 50, partner 25 :)

A jak mi ktoś rozmowę zaczyna od "samotna matka", to bez szans dalej. Teraz o 200 się targuje, więc pewnie później będą problemy.
  • Odpowiedz
@vartan: Właściwie to, że jest samotną matką to bardzo silny argument, żeby jej tego mieszkania nie wynajmować.
Nawet jeśli byłaby w stanie zapłacić za kilka miesięcy z góry. To najtrudniejszy przypadek do pozbycia się, gdy przestanie płacić.
W dodatku zawsze wyjdziesz na złego, bo matkę z dziećmi dręczysz.
  • Odpowiedz
  • 46
@vartan patologią to jest niepodawanie całej ceny w ogłoszeniu.

Ktoś sobie ustawił widełki do 1500, napisana cena 1400 + opłaty. Myśli sobie, że to tylko prąd i gaz (150), więc zamknie się w 1550. A tutaj wyskakuje taki, że jeszcze czynsz 700 xDDD

Czynsz to nie są opłaty!

Skąd ktoś ma wiedzieć czy czynsz to 350 czy 900?
  • Odpowiedz
i może być ciężko

@vartan: spisujesz umowę na wynajem pokoju/pokoi a nie całego mieszkania. W takiej sytuacji możesz sobie siedzieć we własnej kuchni bez naruszania miru domowego wynajmującego.
  • Odpowiedz
@vartan: wynajmij jej,bombelkom żałujesz?, styknij się z nią, dorób jeszcze dwójke dzieci,ona Cie posądzi o alimenty, Ty bedziesz jej płacił a ona Tobie i bedziecie kwita
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@mk321 przestań być głupi, proszę.
W ogłoszeniu jest napisane miasto, osiedle, a pierwsze o co pytała, to miasto.
W ogłoszeniu w polu ODSTĘPNE była podana kwota.
W ogłoszeniu był podany czynsz.
W ogłoszeniu były podane koszta śmieci.
I zawsze podaje się: prąd wg zużycia, a idioci zawsze mnie pytają "czyli
  • Odpowiedz
@vartan: podaje się średnie koszty całkowite w widełkach na samym końcu i na samym początku

Chyba że sam nie umiesz tego policzyć

W takich przypadkach podpisuje się notarialnie że w razie czego matka ma gdzie mieszkać - bez tego jej potem nie wyjebiesz

Ani zresztą nikogo innego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@masterdick nie, nie podaje, bo rekordzista u mnie miał 10 za prąd, a inny 500 (jak kopał krypto).
Jeden miał zwrot za wodę, a u mojej mamy babka dopłatę 500 za wodę co miesiąc.
1 a 5 osób za śmieci to 33 i 165.
Gaz 0 jak ktoś nie gotował, 50 jak ktoś dużo gotował.
To co opisałem daje... 143-1200 różnicy.
Przyjdzie taka tępa p---a i będzie szok, bo napisałem 2000-3200 i miało być 2000, a
  • Odpowiedz
@japycz: gdyby tak można było łatwo się zabezpieczyć to każdy by tak robił; sąd może uznać to za nieważne i ze realnie wynajęte było całe mieszkanie; sędzia raczej nie uwierzy, że ktoś wynajął se wszystko oprócz kuchni lub korytarza i nadal tam mieszka

również najem okazjonalny można podważyć, bo dzień po wizycie u notariusza stan faktyczny może się zmienić
  • Odpowiedz
@vartan: Jak kiedyś dałem ogłoszenie o wynajmie swojego mieszkania to pisała podobna:
"Bo ona jest samotna matką, chce uciec od pijącego partnera".
One chyba myślą, że wezmą na litość i że taka informacja jest na plus dla niej? Jak się żyje w bańce kukoldstanu to pewnie tak, ale dla nas jest wręcz odwrotnie. Jest to ogromna czerwona flaga i szykowanie się na kłopoty. Oddać w użytkowanie mieszkanie samotnej madce, która
  • Odpowiedz
sąd może uznać to za nieważne i ze realnie wynajęte było całe mieszkanie; sędzia raczej nie uwierzy, że ktoś wynajął se wszystko oprócz kuchni lub korytarza i nadal tam mieszka

@zwykly_szarak: sąd może podważyć wszystko. Tylko do czasu wydania prawomocnego wyroku masz podkładkę do przebywania we własnym mieszkaniu!
A wynająć można pokój, i nie jest to przesadnie dziwne….
  • Odpowiedz