Wpis z mikrobloga

Czasami się zastanawiam, po co ludzie biorą sobie zwierzęta do domu, a już w szczególności do mieszkania? Nie wiem, czy ja jestem jakiś inny, ale ja kieruję się w życiu prostą zasadą, że układam sobie wszystko tak, żeby mieć jak najmniej obowiązków i żeby żyło mi się jak najwygodniej, bo przecież chyba o to chodzi w życiu, prawda? Tymczasem mam wrażenie, że większość ludzi wręcz przeciwnie, tak jakby miała jakieś poczucie winy, że ich dzienny grafik nie jest przeładowany i tylko szukają sobie zajęcia, które im ten czas zapełni. Przecież przy takim psie to jest masa roboty każdego dnia, zawraca ciągle dupę bo albo chce iść na spacer, albo mu się srać chce o 4 w nocy, albo nie można go zostawić bo będzie szczekał na cały blok.
Kiedyś przechodziło mi przez głowę, żeby sobie wziąć ale potem spotykałem się z dziewczyną, która miała samca wyżła w kawalerce i ten pies był ciągle kulą u nogi, zabierał masę czasu i ograniczał swobodę, więc szybko się wyspowiadałem z tego pomysłu.

#psy #psiarze
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mandanda biorą psy bo wierzą w psiarską propagandę, że to największe szczęście i bezwarunkowa miłość, a jak się okazuje, że to balast, który trzeba wysrywać kilka razy dziennie czy się ma ochotę czy nie to jest już za późno. Żeby nie zgnić psiarze zakłamują rzeczywistość mówiąc, że jest super i tworząc tym samym propagandę dla innych, którzy się nabierają i tak się kręci.
  • Odpowiedz
@mandanda @WielkiNos równie dobrze można tak powiedzieć o wszystkim, po co ludzie robią sobie dzieci? Budzi to 6 razy w nocy, rzyga, sra, umyjesz całego o 4 w nocy, to znowu rzyga. Trzeba go karmić, przebierać, jezu ile to pieniędzy. Takie jest juz zycie, jedna decyzja zmienia Twoje życie, ale ludzie dzięki temu są szczęśliwi, są szczęśliwi z posiadania zwierząt, dzieci, ogródka którym się zajmują, starego grata w garażu z
  • Odpowiedz
  • 12
@WielkiNos: Zwróć jeszcze uwagę na przekaz w reklamach - cały ten psiarski biznes, to jest kupa kasy - żarcie, weterynarze, akcesoria. A psiarze pisali coś o ogromnej kasie którą zgarną firmy ubezpieczeniowe gdyby weszło obowiązkowe ubezpieczenie, nie widząc ile sami wydają na tych pchlarzy.
  • Odpowiedz
równie dobrze można tak powiedzieć o wszystkim, po co ludzie robią sobie dzieci?

@wujekstaszy ponieważ jest to sprawa społeczeństwa i jako że człowiek nie żyje sam tylko w społeczeństwie powinien też na jego dobro patrzeć. Ci którzy się zastanawiają po co inni mają dzieci i sami ich nie mają będą pierwsi na starość korzystać z usług obecnych dzieci innych ludzi chodząc do lekarza, zamawiając zakupy czy nawet nie wychodząc w ogóle
  • Odpowiedz
@mandanda: @WielkiNos @dktr pieski sa takie fajne, ze czesto lubimy je bardziej niz innych domownikow. To kupa szczescia, wiec wlasciciele nie maja problemu zeby je rozpieszczac i wydawac kase. Male iskierki radosci, a nie takie smucikonie jak na tagu
  • Odpowiedz
@mandanda: zależy kto, rodzice często biorą bo dzieci wymuszają. Dużo osób bierze bo jest samotna i nie potrafi mieszkać samemu. Jeszcze inni z przyzwyczajenia bo rodzice mieli jak byli dziećmi. Jeszcze inni padają ofiarą propagandy mówiącej o tym, że psy sprawią, że będą szczęśliwi. Jeszcze inni jako motywację do spacerów i ruchu. Tak na prawdę to pies nie ma żadnego szczególnego zastosowania i wszystkie powody posiadania psa są kiepskie bo
  • Odpowiedz
pieski sa takie fajne

@Casuel tak aż widać to na twarzach mijanych rano na spacerze psiarzy, którzy znudzeni snują się w żółwim tempie nad szukającymi miejsca do srania a potem napinającymi się do wypróżnienia kundlami.
  • Odpowiedz
@WielkiNos Nikt nie robi sobie dzieci na rzecz społeczeństwa. Kto podczas podejmowania decyzji o robieniu sobie dziecka pomyśli: "o tak, przysłużę się do poprawy bytu społeczeństwa"? No nikt. Ludzie się płodzą bo mają taką własną, wewnętrzną potrzebę, tak samo jak psiarze biorą psy bo mają taką potrzebę i chęć zajmowania się takim psem, kotem, chomikiem, żółwiem, pomidorem czy ogórkiem.
  • Odpowiedz
@wujekstaszy: nikt nie robi sobie dziecka z myślą o tym że całe jego życie będą się nim zajmować. Najfajniejsze w dzieciach jest to, że się rozwijają i szybko przebijają psy inteligencją, możliwościami interakcji z nimi, samodzielnością i radością jaką dają. Tak na prawdę to etap w jakim psy tkwią całe życie i dalej się nie rozwijają to w życiu dziecka dosłownie chwila
  • Odpowiedz
@mandanda: ja mam, żeby wykopowych koprofili w------ć a co? Przez to nadaję tym NPC sens istnienia. Cały dzień mają wypełniony rozkminami, przeczesywaniem internetu i sączeniem jadu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trenuję je jak małpy w cyrku. I widzę, że pomału skłaniasz się ku się zapisaniu do nich.
  • Odpowiedz