Wpis z mikrobloga

#sluchawki #audio #audiofile #muzyka

moondrop blessing 3 z aliexpress od producenta za 900 zł to dobry deal? na co dzień używam hd600 i airpods pro 2, ale szukam coś pomiędzy, żeby móc słuchać muzyki, kiedy nie jestem sam w domu, ale jednocześnie mieć bardzo dobrą jakość i neutrlany dźwięk
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Icouldbeyourmom: jesteś pewny że od producenta albo vat wliczony? na shenzen audio i hifigo drożej są, ostatnio się skonczyły promocje na dzien singla/czarny piątek a wtedy dało się wyrwać tam rzeczy znacznie taniej, plus przynajmniej na Hifigo nie dostałem jeszcze nigdy vatu ani cła na przybyciu do europy dla towarów powyżej 150usd.

Ja bym wybrał w sumie coś innego, głównie dlatego ze mi wizualnie nie podoba się ten blessing 3,
  • Odpowiedz
@Icouldbeyourmom: na wykresie mają mniej wysokich częstotliwosci i więcej bassu, zawsze HEXA i PURE sprzedawali jako neutralne bardzo zwłaszcza że rynek poszedł w V shape. Ja mam te Dunu z linku i w sumie po wykresie widze że w tych blessingach tak mało bassu by mi przeszkadzało, za to góra jest troche łagodniejsza chociaż z drugiej strony może jakbym miał już HD600 to wybrałbym coś zupełnie odmiennego dzwiękowo dla urozmaicenia.
kromeczek - @Icouldbeyourmom: na wykresie mają mniej wysokich częstotliwosci i więcej...
  • Odpowiedz
@kromeczek: dla urozmaicenia mam airpods pro 2, które grają bardzo dobrze i mają dźwięk v shaped, a te blessing 3 mają więcej basu niż hd600 na wykresie, a już w hd600 nie czułem braku basu, bo słucham głównie muzyki poważnej i progresywnego rocka
  • Odpowiedz
@Icouldbeyourmom: generalnie je chwalą z tego co widzę, więc chyba dobry wybór, możesz jeszcze zobaczyć po redditach czy nie ma problemów, moondrop lubił mieć jakieś dramy z pękającymi obudowami lub zdychającymi przetwornikami w zależnosci od modelu, teraz kupiłem ich wokółuszne to np kabel jest jakoś dziwnie niedorobiony przy wtykach do muszli i jak go lekko dotkne np ubraniem to rezonuje , musiałem wymienić na jakiś tani chinski za kilkadziesiąt złotych
  • Odpowiedz