Aktywne Wpisy

Patus_z_bloku +63
Od dwóch lat staraliśmy się o dziecko - okazało się, że mam niewyjaśnioną azoospermie. Po biopsji jąder dowiedziałem się, że to aplazja komórek germinalnych. Testosteron w normie, zero objawów, ale nie na komórek, które tworzą spermę.
No i się zaczęło, szukanie dawcy, hormony itp.
Krew zalewa jak widzę patologię, z piątym dzieckiem w wieku 25 lat.
Życzcie, żeby się w coś udało w 2026.
No i się zaczęło, szukanie dawcy, hormony itp.
Krew zalewa jak widzę patologię, z piątym dzieckiem w wieku 25 lat.
Życzcie, żeby się w coś udało w 2026.

Mircy jaka alternatywa dla #biedronka? Najbliżej domu mam właśnie ten sklep ale tam zawsze zapchany parking, tłumy ludzi, palety w alejkach i te ich skomplikowane systemy naliczania promocji... Od razu mówię że nie interesują mnie żadne #auchan #kaufland gdzie trzeba przejść kilometry żeby każdą alejkę odhaczyć. Mieszkam na obrzeżach #lodz i mogę na luzie dojechać do okolicznych miejscowosci więc konkurencja jest spora. A
Jaka alternatywa dla biedronki?
- Dino 43.1% (59)
- Aldi 28.5% (39)
- Netto 10.9% (15)
- Stokrotka 8.8% (12)
- Polomarket 2.9% (4)
- Intermarche 5.8% (8)

![Superlutownica czyli cztery sposoby na transformatorówkę [TOWARY MODNE 300]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/20a38fca22eeb0baf2133a75c9193117bf54dc01357a5f1cba95df35eec7304a,q80.jpg)

Moja małżonka pracuje w korpo, ma 10-osobowy zespoł pod sobą. 5 osób jest normalnie zatrudnionych na etat, ale drugie 5 to dziewczyny robiące na umowie zleceniu.
Właśnie się dowiedziała od HR że firma pokryje koszt wigilii firmowej (wyjście do restauracji) tylko dla zatrudnionych na UoP. Oczywiście zaproszenia już dawno wysłane do wszystkich, secret santa wylosowany, teraz będzie musiała tym 5 dziewczynom powiedzieć, że jednak nie są mile widziane na imprezie, względnie płacą same za siebie.
Małżonka w------a się srodze i poszła po drabinie eskalacyjnej na samą góre czyli do zagranicznej centrali firmy. I co się okazało?
- na pomysł wykluczenia z mikołajek zleceniowców wpadł lokalny senior manager, polski Polak z Polski, "optymalizacja kosztów niekrytycznych"
- ze wszystkich oddziałów na świecie na pomysł takiego wykluczania części pracowników wpadli tylko w jednym kraju
Puenty nima
#praca #pracbaza #polska #gownowpis
Codziennie dziekuje Bogu, ze mam normalne zagraniczne korpo gdzie polaczek o niczym nie decyduje i dlatego jest wszystkim dobrze oraz na nic nie brakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Tagliacozzo: każdego dnia wykop staje się coraz gorszym ściekiem skoro wysrywy takiego degenerata są w top plusów ( ಠ_ಠ)
@Tagliacozzo: ja chetnie chodze, mam fajny zespół
@sandman97: a to ciekawe, nigdy o tym nie słyszałem. Skąd ta wiedza, jeśli można dopytać?
@Tagliacozzo: no jeśli j------y w kołchozie na minimalnej to wiadomo.
Ale generalnie im więcej się zarabia, tym częściej ludzie wybierają imprezy niż jakieś - nie oszukujmy się - ochłapy bo 500zł teraz to jest 1 wyjście do lepszej restauracji
@thorgoth: a czy ten lokalny senior manager również decyduje o polityce umów dla pracowników? Nie zrozum mnie źle bo z goscia wyszedł straszny fiut ale dawno tez nie słyszałem zeby zagraniczne korpo zatrudniało kogoś na zlecenie.