Wpis z mikrobloga

Wielokrotnie czytam komentarze, że linux jest nieużywalny, bo wszystko trzeba kompilować, wszystko trzeba załatwić komendą. To niech ktoś wyjaśni co jest trudnego w linuxie mint? Menu start intuicyjne jak za czasów starego Windowsa przed erą Windows 8, 10 i 11. Sklep za aplikacjami jak ana androidzie, tylko klikasz, czyli mniej roboty niż w windows. Wszystko jest skonfigurowane do codziennego użytku, gry chodzą szybciej i częściej, bo lutris, bottles czy proton robią swoje.
Jeśli ktoś uważa, że każdy linux jest jak arch czy gentoo to sie zatrzymał 15 lat temu

#linux
Jarkendarion - Wielokrotnie czytam komentarze, że linux jest nieużywalny, bo wszystko...

źródło: ed756416-0f1f-4be2-b0ac-e74428ac599e

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
niech ktoś wyjaśni co jest trudnego w linuxie mint?

@Jarkendarion: witam, nic ;>

Ja od roku działam na Mincie i jest git. Do takiego zwykłego użytkowania kompa typu: surfowanie po sieci, napisanie czegoś w edytorze tekstowym, wysłanie maila, to zwykły zjadacz chleba nie zauważy żadnej różnicy.
Więcej, ja używam komputera do tworzenia grafiki itp. i też zero problemów, ale rozumiem, że to nie dla wszystkich, bo ktoś używa softu, który
naps - >niech ktoś wyjaśni co jest trudnego w linuxie mint?

@Jarkendarion: witam, ni...

źródło: mintus

Pobierz
  • Odpowiedz