Aktywne Wpisy
snck +3
Ja jestem jakiś powalony czy różowa? Jechałem wczoraj z rana 200km do biura żeby raz w roku się tam pokazać a potem iść na wigilię firmową. Że pracuję zdalnie to fajnie raz się pokazać. No i umawiałem się z różowa że będę co jakiś czas do niej pisał żeby się nie martwiła no i jak dojechałem to napisałem, w biurze też z nią pisałem przy pracy, napisałem, że przed wigilią mamy jeszcze

Jarkendarion +25
Wielokrotnie czytam komentarze, że linux jest nieużywalny, bo wszystko trzeba kompilować, wszystko trzeba załatwić komendą. To niech ktoś wyjaśni co jest trudnego w linuxie mint? Menu start intuicyjne jak za czasów starego Windowsa przed erą Windows 8, 10 i 11. Sklep za aplikacjami jak ana androidzie, tylko klikasz, czyli mniej roboty niż w windows. Wszystko jest skonfigurowane do codziennego użytku, gry chodzą szybciej i częściej, bo lutris, bottles czy proton robią swoje.
źródło: ed756416-0f1f-4be2-b0ac-e74428ac599e
Pobierz

Jeśli ktoś uważa, że każdy linux jest jak arch czy gentoo to sie zatrzymał 15 lat temu
#linux
źródło: ed756416-0f1f-4be2-b0ac-e74428ac599e
Pobierz@Adsko: ściąganie exe z internetu
machajacypapaj.jpg
Dla mnie to nie problem oczywiście ale póki taka sytuację będą, nieobeznani w kąkutrach jednak będą woleli Windowsa
źródło: 1000049498
Pobierz@kapelutek_z_kociej_siersci:
90% gier ze steama działa bez żadnego problemu, od jednego kliknięcia, bez istotnych różnic w wydajności.
Nie działają gry multiplayer wymagające jakichś systemów antycheat.
choć chyba możesz zainstalować GNOME oraz Waylanda na Mincie, ale to średni pomysł
Windows jest lepszy od Linuxa w jednych aspektach, a Linux jest lepszy od Windowsa w innych. Kropka.
@Jarkendarion: Dobrze to jest dopiero, gdy przestaje się na siłę upodabniać linuxa do windowsa. Ich rozwiązania GUI mimo że znane, to nie są jedyne. Osobiście ikonek na pulpicie i menu start przestałem używać również na windowsie, jak poznałem gnome i to, że można uruchomić dowolną aplikację klikając przycisk win i wpisujac fragment nazwy aplikacji, czy
XD dziękuję. Czyli dla 70% userow co grają w gry multi ten system to ściek.
Niestety nie da się zainstalować TIA Portal :( Przez Wine nie pójdzie, bo czasem nawet na Windows nie działa.
@Reason7322: a nie no to zajebiście, wszędzie linuksiarze piszą jak to zajebiście gry nie działają teraz na linuxie ale nie zagrasz w nic online xD
@JanImperator: w ciągu 24h po zainstalowaniu Ubuntu coś się zesrało i zaczęło sypać błędami przy każdym starcie systemu (które nie wiadomo czego dotyczą, ponieważ nie ma nazwy aplikacji w tytule), a
a system nie jest ściekiem bo gierki których developerzy twierdzą że muszą mieć większe prawa od Ciebie do twojegu systemu, nie działają
Jak dla mnie najlepszy system, Windowsa muszę używać w pracy, i tam się zaczynam czasem gubić
Jak nagle na wyskakuje okienek z wirtualnym asystentem, jak chciałem to wyłączyć to wola o admina loginy, poszedłem do IT żeby mi to wyłączyli bo