Wpis z mikrobloga

• 283
@kamil-tumuletz: nie czarujmy się. Przy zyskach 2mld każdemu pracownikowi Dino mogłoby podwoić pensję i w żadne sposób spółka by nie ucierpiała. Kibicuje pracownikom żeby wywalczyli swoje
  • Odpowiedz
Mam kontakt z jedną pracownicą DINO. Otóż cały jest tam problem z rotacją, dlaczego zapytacie? Otóż, firma w żaden sposób nie chce zatrzymać pracownika, który się sprawdza. Niezależnie od stażu pracy w sklepie pensja jest taka sama, więc ludziom, którzy się sprawdzają a znajdą coś lepszego nie opłaca się zostać. Oczywiście, gdyby wprowadzono dodatek do pensji za staż, który robi różnicę to problem mógłby się rozwiązać.
Aczkolwiek wtedy biedny pan cieciembiorca nie
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz: ale jak to przecież w POLSKIM SKLEPIE miało być dobrze bo tylko NIEMIECKI LIDL wyzyskuje polaczków. Ale ze jak to w Dino gorsze warunki niż u Niemca?????? Aaaaaaa
Polak głupi przed szkodą i po szkodzie
  • Odpowiedz
@Iifeform: jeśli masz 54000 pracowników i dajmy średnie koszty pracodawcy 7k z łba (bo większość i tak leci na minimalnej) to daje Ci 378 mln., no to 20% mniej zysku, ale wciąż 1,6 mld.
  • Odpowiedz
@Harven: I tak powiedzą że to wina Niemców, bo gdyby nie Lidl to Dino mogłoby by mieć 10x wyższe zyski i wtedy to już na pewno pracownicy mieliby płacone nadgodziny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Iifeform: źle to zabrzmiało, miałem na myśli, że każdemu pracownikowi Dino mogłoby wypłacić podwojoną pensje w sensie extra. Jak zarabiają tam 5k na łapę to dodatkowe 10k każdemu
  • Odpowiedz
  • 11
@kamil-tumuletz czytałem ostatnio książkę „Chłopki” były tam wspomnienia kobiet które zostały podczas II WS zesłane na ROBOTY PRZYMUSOWE DO RZESZY. I wspominały ten okres jako najlepszy w swojej młodości bo mogły się w końcu najeść. Czaicie? W wolnej Polsce będą wolnymi kobietami nie były w stanie otrzymać takiego wynagrodzenia co pozwoliło by im nie głodować, za to w kraju w który miał w swojej doktrynie zniszczenie naszego narodu mogły się normalne
  • Odpowiedz
Wiadomo że u Niemca zawsze lepiej xD

Nawet u żabojada i nlmakaroniarza ciut lepiej xD

Polski ciemcimbiorca zawsze płaci najmniej i daje najgorsze warunki pracy - to oczywistość

@Krzysztof53647: no przecież ktoś ci tam napisał wyliczenia że w istocie tak jest to czego tam szczekasz jeszcze? Polski Janusz płaci mniej niż Portugalczyk i Niemiec. Takie są fakty więc przymknij dziurke
  • Odpowiedz
@leasy2: moja babcia świętej pamięci była przymusowym i też dobrze wspominała, historie jak dostala budzik od niemca żeby sie nie spóźniać - za to druga opowiadała że wojne to dopiero poczuła jak ruskie przyszli ubrani w worki po ziemniakach - to zatęskniła za niemcami. Wiem że nie wolno tak gadać ale kto jeździ do pracy za granice (14 krajów here, również jako manago czy supervisor) to zawsze najgorzej jest pod
  • Odpowiedz
  • 0
@inkill

@kamil-tumuletz: nie czarujmy się. Przy zyskach 2mld każdemu pracownikowi Dino mogłoby podwoić pensję i w żadne sposób spółka by nie ucierpiała. Kibicuje pracownikom żeby wywalczyli swoje

Nie bronie Dino, wyzyskuja pracownikow I trzeba to topi, ale...
ale jakbys tak patrzal I rozdawal pracownikom pensje to bys otwieral noweych sklepwo przy dobrych wiatrach moze 1/50 tego co otwiera Dino teraz.
Latwo sie wydaje cudze pieniadze.
Ty widzisz zadowolenie pracownikow,
  • Odpowiedz