Aktywne Wpisy

lubie-sernik +42
Mirki pomocy. Kończy mi się wiza w Tajlandii i chyba chce zobaczyć inny kraj więc nie będę jej na razie przedłużał.
Gdzie mam teraz lecieć bo się wacham mocno.
Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi - ulica na Patong, Phuket
#sernikpodrozuje #serniknaluzie
Gdzie mam teraz lecieć bo się wacham mocno.
Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi - ulica na Patong, Phuket
#sernikpodrozuje #serniknaluzie
źródło: IMG_20260719_175809
PobierzGdzie lecieć?
- Da Nang, Wietnam 38.9% (243)
- Wyspy Gili, Indonezja 10.6% (66)
- Kuala Lumpur, Malezja 21.8% (136)
- Wyspa Balabac, Filipiny 28.8% (180)

chlopakbeztabu +15
#rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #wypadek
Siema,
Wczoraj z moją narzeczoną mieliśmy kolizję. Uderzył w nas samochód z tył z dużą prędkością. Ja dostałem mocno w głowę od zagłówka jako pasażer. Narzeczona oraz kierowca drugiego samochodu nie ucierpieli. Wyszedłem z samochodu jak ona dzwoniła po policję. Uderzenie było silne, dezorientację miałem, wezwała do mnie karetkę. Jej rodzic przyjechali później by pomóc ogarnąć auto
Siema,
Wczoraj z moją narzeczoną mieliśmy kolizję. Uderzył w nas samochód z tył z dużą prędkością. Ja dostałem mocno w głowę od zagłówka jako pasażer. Narzeczona oraz kierowca drugiego samochodu nie ucierpieli. Wyszedłem z samochodu jak ona dzwoniła po policję. Uderzenie było silne, dezorientację miałem, wezwała do mnie karetkę. Jej rodzic przyjechali później by pomóc ogarnąć auto

Do tej pory robi jakieś drobne rzeczy w drewnie: budki dla ptaków, ramy, półki itp.
Będę wdzięczna za doradzenie! #wykopaka #majsterkowanie
@xyz_xyz: Dzięki za podpowiedz!
- Zestaw ścisków od Irwin-a
- Nożyk z ostrzem trapezowym (nie "bezpieczny" - nie ma być chowany)
- Kątownik japoński np. Yato
- Zestaw młotków różnych rozmiarów 100 g 200 g 300 g 500 g
@Erk700: to z takich drobiazgów jeszcze dopiszę
@Jarek_P: po co przepłacać? Wystarczy "zwykły" automatyczny tylko stalowy, dużo taniej niż PICA. Tak samo trochę grubszy za jakieś 11,- jest do kupienia w Jula/Leroy Merlin i jak najbardziej działa. Najlepiej mieć oba.
@ksiak: Nie każdy się nada. W tanich modelach zazwyczaj końcówka jest zbyt gruba, co zasłania kreślony materiał oraz otwór jest zbyt duży przez co rysik się trochę rusza. Sprawdzony przez mnie jest ołówek od Pentel-a albo Rotring-a.
@ksiak: Bo Picę mam już dwa lata i jest niezawodna. A tani stalowy, który miałem wcześniej wiecznie sprawiał problemy, no i jak Erk700 pisze, nie był tak poręczny. Fakt, Pica jest droga, ale na ali są podróby, może jako alternatywa by wystarczyły? Wyglądają identycznie.