Wpis z mikrobloga

Przejeździłem kilkadziesiąt tysięcy km na fz6 i kawasaki 1000sx. Chcę spróbować jakichś tras poza utartym szlakiem, więc pora na zmianę moto. Myślałem, że fajnym kompromisem będzie nowe cf moto 800mt (to coś w stylu yamahy tracer) ale dziś w salonie zobaczyłem wersję cf moto 800 mtx i mocno mi się spodobała (wersja uterenowiona). Mam zero doświadczenia w offie. Wiadomo, że nie będę jeździł po rowach i błocie po kolana. Bardziej szutry jakieś, łąki itd. Myślicie, że dobrze kombinuję? Boję się trochę, że jak wybiorę tę wersję typowo pod teren to będę narzekał na trasach asfaltowych. A może ten model 800 MT byłby dobrym kompromisem? Ludziska chwalą te motocykle z poprawionym silnikiem od KTM. Nówka za 40k. Może głupie pytanie ale co byście doradzili?

#motocykle
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KasparowGaming: jak masz na myśli szutry i łąki w sensie dróg polnych to tam sportem wjedziesz xD

@11mariom: akurat śliska trawa to straszny szit, a po drogach polnych zdecydowanie wygodniej się jeździ jednak czyms innym niż sportem, jedno to wjechać a drugie to jeździc...

@KasparowGaming wg mnie dobrze kombinujesz. To też zależy, bo jak nie zależy Ci na osiągach na czarnym, to możesz sobie nawet kupić cf
  • Odpowiedz
@KasparowGaming: Tenere chwalą tak mocno, że na wiosnę się przymierzam chociaż nigdy mi się nie podobała.

@tomasz-aleksander-barania: tenera jest fajna, ale powinna być tańsza, na szutry i takie tam, to cf Moto wydaje się idealne, a na asfalcie będzie więcej frajdy. Jeszcze bak to ma też chyba jak KTM, waga pewnie od t7 dużo nie odbiega, a pewnie jeszcze ma tempomat jak znam Chińczyków. Przewagę tenera na pewno
  • Odpowiedz
@mlekoag: tenere byla kiedys tansza ale ludzie jezdzili, chwalili no i zrobila sie droga bo hit :). Ja tez sobie chwale, super sprzet chodz fakt, moglby by być ciut tańszy.
  • Odpowiedz
Mam podobną rozkminę bo w lecie rozbiłem swoje z750 i chce coś kupić. Nad MT800 czy Voge900 się mocno zastanawiam bo na papierze wyglądają naprawdę ok, podobnie w youtubowych testach jednak widzę jedno ale.
Czy jak kupie nowy to nie będzie mi szkoda męczyć go w terenie. Druga sprawa jest taka że to jednak blisko 100 koni i 200kg co przy braku doświadczenia w jeździe poza czarnym będzie powodowało że będę się
  • Odpowiedz
@KasparowGaming: Moim zdaniem pchanie się w 230 kg moto w jakikolwiek teren to jest jakiś absurd, zwłaszcza jako początkujący w offie. Ja do takiej zabawy w szwenduro na wiosnę planuje kupić (jako kolejny motocykl) Voge 300 Rally, stosunkowo lekki, prosty i tani. Albo możesz luknąć w jakąś hondę CRF jak mówi @MetnaSowa. A jak chcesz mieć jeden motocykl do wszystkiego to prędzej bym celował w jakiegoś Ktma 690
  • Odpowiedz