Wpis z mikrobloga

@whiteopium: co znaczy korzyści? Chcesz schudnąć to trenuj cokolwiek, chcesz startować w zawodach mma to trenuj mma a jak chcesz po prostu coś robić to pochodź na każdy z treningów i zobaczysz który ci najbardziej leży.
Widziałem na twoim profilu że szybciej pytałeś o walkę na ulicy więc jeżeli do tego się to odnosi to uważam że właśnie boks plus zapasy będą najlepszą opcją. W światowym mma to połączenie obecnie
  • Odpowiedz
  • 0
@kubaadamek: gdzieś przeczytałem że w mma nie nauczysz sie tak dobrze parteru jak na samych zapasach i nie nauczysz sie tak dobrze stójki jak w samym boksie i że to sport do pominięcia.
  • Odpowiedz
@whiteopium: no mma to połączenie wszystkich sportów walki więc normalne to jest że bokser będzie lepiej boksował niż zawodnik mma bo tam są jeszcze inne płaszczyzny. Nawet stójka w mma jest inna niż w boksie bo musisz być przygotowany na kopnięcia i obalenia więc szeroko nóg nie ustawisz. Ogolnie temat rzeka. Tak jak mówiłem, mma to uczysz się wszystkiego po trochę ale nie do perfekcji w jednej dziedzinie ;)
  • Odpowiedz