Wpis z mikrobloga

Kupilem z XKOMU Asus TUF A16 Gaming z ryzenem 7 i RTX 4050 140W. Zainstalowalem W11 (bez aktywacji) z Rufusa bez tych wszystkich dodatków, niestety wzialem Windowsa 11 26H2 Pro i jak się okazało żaden sterownik nie chciał się "automatycznie" zainstalować. Wszystko musiałem robić ręcznie, miałem chyba w menedżerze z 11 nieznanych urządzeń. Po instalacji sterowników ruszyło wszystko ale pocieszyłem się z 30minut i laptop notorycznie się wiesza/freezuje. Po prostu da się go tylko powerem wyłączyć, 1-5minut i zwiecha. Ktoś miał takie symptomy kiedykolwiek? Pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Nie wiem czy to wina oprogramowania (najpewniej) sterownikow do chipsetu czy karty, no nie mam bladego pojęcia. GPT tylko mowi ze to typowy problem dla tych lapków...
#laptop #laptopy #komputer #komputery #pc #gaming #asus
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asdfiksowy: Wczoraj instalowałem win pro z rufusa na Asus vivobook i ten sam problem. Dopiero pomógł format, potem zainstalowałem sterownik od wifi. Zresetowalem laptopa i zaczął sam pobierać sterowniki do laptopa tam gdzie są aktualizacje windowsa. Wcześniej nie mogłem touchpada używać mimo instalowania sterowników z strony producenta do tego konkretnego modelu.
  • Odpowiedz