Wpis z mikrobloga

@adamsowaanon: nie znam darmowych, sam korzystalem z bezplatnego Experiana
ale kiedys czytalem, ze wazne jest, zeby laczne zadluzenie na kartach kredytowych nie bylo wieksze niz 20% limitu (wiec czasem np zamykajac KK spada Ci rating bo nagle zadluzenie jest wieksze niz to 20%)
no i kazda zmiana (splata, zamkniecie KK) moze miec do 2 miesiecy opoznienia zanim sie pojawi w Credit Score
  • Odpowiedz
  • 0
@pawel-lak: Ja tez mam w loydsie i 634/710 puntkow czyli excellent a w experian 913/1250 czyli good.
I mi wyskoczylo w experian ze nie jestem zarejestrowany do glosowania, a bylem 1.5roku temu a w loydsie juz pokazuje ze jestem zarejestrowany. Co prawda nigdy nie bylem glosowac.

ale kiedys czytalem, ze wazne jest, zeby laczne zadluzenie na kartach kredytowych nie bylo wieksze niz 20% limitu (wiec czasem np zamykajac KK spada
  • Odpowiedz
  • 0
nie ma takiego, sa jeszcze za free ClearScore co uzywa Equifax, i Credit Karma co uzywa Equifax i/lub TransUnion.

@DrGreen_2: Aaa dzieki, sprawdzilem w Clearscore i mam 725/1000, i wlasnie tez mowi ze nie jestem w electoral roll xD
Mogli mnie wykreslic z rejestru?
  • Odpowiedz
A czy zwiekszanie limitu z £2500 do £4500 odkad 1.5roku temu wzialem kredyt na dom mimo ze maksymalnie potrzebowalem +-£800 na bilety lotnicze zle wplywa na credit score?

@adamsowaanon: nie wiem jak sie zachowa credit score zaraz po podniesieniu limitu ale zacznij normalnie splacac i Ci sie unormuje; ja jak jeszcze bylem w UK mialem w pewnym momencie 20k GBP limitu (mialem 3 karty); wykorzystalem 8k ale zaczalem splacac po
  • Odpowiedz