Aktywne Wpisy

adam-yxz +45
#izrael #iran
Nie wiem jak bardzo trzeba mieć ograniczone horyzonty żeby popierać zbrodniczy reżim w Iranie. Iran jest bliskim sojusznikiem naszego największego wroga - Rosji. Popieranie Iranu tylko dlatego, że nienawidzą Izraela to po prostu żałosne. Chociaż mam taką teorię że prawakom imponuje ten reżim i może mają jakąś nadzieję, że udaloby się wprowadzić coś podobnego i przez to być może zobaczyliby w końcu żeńskie gonady na własne
Nie wiem jak bardzo trzeba mieć ograniczone horyzonty żeby popierać zbrodniczy reżim w Iranie. Iran jest bliskim sojusznikiem naszego największego wroga - Rosji. Popieranie Iranu tylko dlatego, że nienawidzą Izraela to po prostu żałosne. Chociaż mam taką teorię że prawakom imponuje ten reżim i może mają jakąś nadzieję, że udaloby się wprowadzić coś podobnego i przez to być może zobaczyliby w końcu żeńskie gonady na własne

Pwner +67
Ludziom w bloku o--------a.
Zrobiłem w pełni automatyczną szklarnię z #temu na balkonie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bajery obejmują:
- Automatyczne podlewanie po wykryciu wilgotności gleby na poziomie ~20%
- Uchylanie drzwiczek do wietrzenia kiedy temperatura w środku przekroczy 28 stopni
- Pomiar wilgotności i temperatury w wewnątrz
Zrobiłem w pełni automatyczną szklarnię z #temu na balkonie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bajery obejmują:
- Automatyczne podlewanie po wykryciu wilgotności gleby na poziomie ~20%
- Uchylanie drzwiczek do wietrzenia kiedy temperatura w środku przekroczy 28 stopni
- Pomiar wilgotności i temperatury w wewnątrz
źródło: 650104963_1446909720405507_7238822806909299940_n
Pobierz

1. Wiatraki pochłaniają energię wiatru
2. Brak wiatru wstrzymuje powstawanie fal i mieszanie się wody
3. Rośnie temperatura powierzchni morza
4. Woda się nie chłodzi i ciepło unosi się do atmosfery.
5. Wzrost globalnych temperatur.
Uniwersytet Cornealla stwierdza, że farma morska oddziaływuje w promieniu 100km zaburzając rytm natury.
1. Wiry te zmieniają przebieg fal, linie prądów i procesy transportu, powodując rozprzestrzenianie się zmian klimatycznych daleko od ich pierwotnych lokalizacji.
2. Infradźwięki, niesłyszalne przez człowieka odstraszają ryby i inne zwierzęt i umiera flora i fauna wokół elektrowni.
3. Badanie na dziesiątkach tysięcy osób, wskazało, że ludzie mieszkający wokół farm zgłaszali depresje, zły sen, problemy chorób mózgu od momentu wybudowania farm w ich okolicy.
Źródło: https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.adw7603
#ekologia #energetyka #oze #wiatraki #klimat #prad #energia #zmianyklimatu
źródło: orlen-farma-wiatrowa-gemini
PobierzPewnie dlatego bo wpis nie jest popularny więc nie musza sie starać zawrzeszczeć innych. No i ciężej zanegować akurat to źródło.
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-3 o 12.58.44
PobierzTylko czy we wpisie stwierdzono że druga jego część również znajduje sie w linku portalu Science?
Poza tym serio akurat infradźwięków się uczepiłeś? Nie dość ci innych art w internecie potwierdzających tą tezę?
Znaczy.. rozumiem ze neuropa czepia się wszystkiego co może by zdyskredytować cały wpis. A jak nie ma do czego sie przyczepić to należy zaspamować wpis lub zrobić wszystko by spadł z rowerka.