Wpis z mikrobloga

• 186
@lepus_ mysle ze ludzie, którym nie przeszkadzają suvy po prostu stwierdzili ze nigdy wiecej nie będę przemieszczać sie pieszo i po prostu w końcu kupią Kamaza.
  • Odpowiedz
  • 69
dla wszystkich, którym nie przeszkadzają lewicowe urjenia, wystarczy twój post

@amath: co mają "lewicowe urojenia" do produkcji i sprzedaży pojazdów osobowych które nie nadają się do jazdy po mieście bo jest z nich zerowa widoczność pieszych?

Już nie wspomnę że w europejskich warunkach będą zwykle zajmować 2 miejsca parkingowe.
  • Odpowiedz
  • 7
@Hrjk: tak w tym przypadku ten problem to jest lewicowe urojenie i to takie klasyczne

rozwiązywanie problemów, które nie istnieją i to koniecznie za pomocą zakazów, a najlepiej dodatkowego podateczku
  • Odpowiedz
  • 78
@amath zdajesz sobie sprawę jak wygląda potrącenie czlowieka przez takiego pickupa czy Suva? Czy fizyka tez jest lewacka?
  • Odpowiedz
@lepus_: dlatego też uwielbiam amerykańskie samochody, które są ciężkie i wysokie. Bo jak na czołówkę wejdzie mi europejczyk, to europejczyka nie ma, a ja wychodzę z samochodu bez szwanku.

Dla mnie liczy się bezpieczeństwo, więc kupuje ciężkie samochody z USA by czuć się bezpiecznie w nim, więc masz rację bezpieczeństwo przede wszystkim podczas zakupu samochodu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 11
@lepus_ Mój SUV z USA sam łapie za hamulce, nawet jak zbytnio zbliżę się do poprzedzającego samochodu... Po to są wszelkiej maści czujniki i kamery, żeby zapewnić bezpieczeństwo. Takie problemy nakręcają ludzie, którym samochód kojarzy się tylko z nastoletnim gruzem.
  • Odpowiedz
  • 11
@Hrjk: jak pisałem z niej maturę, to nie była ;)

2700 kilogramów ze stalowym zderzakiem z przodu i z tyłu pozdrawia, no nie amerykańskie bo angielskie ale też jest spoko

wystarczy nie potrącać ludzi, wtedy nie musi cię interesować co się z nimi dzieje jak ich potrącisz

poćwicz życie :)
amath - @Hrjk: jak pisałem z niej maturę, to nie była ;)

2700 kilogramów ze stalowym...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
lewicowe urjenia

@amath: Ta, lewicowe urojenia. A potem takie ćwierćmózgi jak ty płaczą, że im się suv nie mieści na miejscu parkingowym w centrum miasta :) Lewaki przyszły i skurczyły miejsca.
  • Odpowiedz
@AnanasowyOcelot: Bardzo krótkowzroczne podejście. Twój błąd może skończyć się ciężkim uszczerbkiem na zdrowiu innego człowieka lub jego śmiercią, zamiast np. średnim uszczerbkiem. Tym samym, możesz potencjalnie ponieść znacznie poważniejsze konsekwencje karne. Poza tym oczywiście należy wziąć pod uwagę obciążenia psychiczne związane z takim zdarzeniem, aczkolwiek możesz być socjopatą i się tym nie przejąć. Można przecież mieć bezpieczny samochód w nadwoziu sedan/kombi.
  • Odpowiedz
  • 8
Mój SUV z USA sam łapie za hamulce, nawet jak zbytnio zbliżę się do poprzedzającego samochodu... Po to są wszelkiej maści czujniki i kamery, żeby zapewnić bezpieczeństwo

@S-Type: w razie awarii czujnika odległości/lidaru samochód powinien stawać w tym samym miejscu?
  • Odpowiedz
  • 47
wystarczy nie potrącać ludzi, wtedy nie musi cię interesować co się z nimi dzieje jak ich potrącisz

@amath: każdy kto potrącił człowieka zrobił to celowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@Hrjk: no wystarczy zakazać lewicowców i problem ich urojeń zniknie, w ogóle dużo problemów przestałoby istnieć

nie martw się o moje samochody, mam kilka

kup sobie jakikolwiek, to pogadamy :)
  • Odpowiedz
@amath: Weź pod uwagę to, że faktycznie możesz być ćwierćmózgiem, przynajmniej w zakresie wątków poruszanych w tej dyskusji. Aczkolwiek, skoro wszystko sprowadzasz do "lewactwa", to myślę, że kolega @kptDoopa może mieć rację. Skoro ograniczenie wolności jednostki, która narusza swoim zachowaniem wolność pozostałych obywateli to lewactwo, to wolę być lewakiem. Lewacki jest też chyba cały system prawa karnego, bo ogranicza wolność jednostki, np. do dokonania kradzieży lub zabicia innego człowieka.
  • Odpowiedz