@WielkiNos: Psiarze to jednak wyjątkowo skąpo obdarowane szarymi komórkami istoty :) wystarczy wziąć psa na smycz i problem rozwiązany. A na marginesie to dzikie zwierzęta zdecydowanie są bardziej milej widziane w mieście niż srające gdzie popadnie kundle :)
@Yans_Zoon: Gorzej jak to dzik przy śmietniku, albo bażanty drące mordę przez 4 miesiące pod oknem, ale osiedlowe króliki i zające są fajne - można chociażby takiego o pięknego spotkać. Tylko niestety sporo ludzi stwierdzi że o jaki słodki, pogłaszczę sobie (młody zając nie ucieka, tylko leży jak wmurowany) - pod żadnym pozorem ich nie wolno dotykać, chyba że z odległości widać, że zwierzak jest ranny
@WielkiNos w tym konkretnym przypadku każdy najlepiej wyszkolony pies ma instynkt łowczy. Natomiast w przypadku bawiacych sie dzieci każdy pitbul według pisarza jest łagodny i nie możliwe aby rzucił sie na dziecko. Ja p------e xD jaki kirwa fikolek
@Yans_Zoon: Sam się zapnij na smycz, psiecko może mieć traumę po czymś takim. Pies na smyczy nie uratuje cię spod lawiny weź pomyśl o piesku trochę chociaż.
@WielkiNos: Jak dobrze, że mieszkam gdzie mieszkam i (prawie) wszyscy grzecznie z psami na smyczy chodzą. Nie wiem dlaczego tak jest - może wiedzą, że tak należy? Nie sądzę aby stada dzików kręcące się wieczorami i w nocy (a w lato nawet o 12 w południe) były tego przyczyną ( ͡°͜ʖ͡°)
P.S. Zająca nie widziałem z 10 lat już, różowa na przystanku PKP w
@Rachey: są fajne, do czasu aż króliczki się biorą za deweloperkę i masz norę na norze. W Polsce nie widziałem, ale w UK byłem w szoku jak zryte potrafią być trawniki i parki.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Jakie jest największe zmartwienie psiarzy? Żeby żaden piesek się nie zranił kiedy będzie chciał zabić bezbronnego zająca.
Także tego.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #lodz #zwierzaczki
źródło: temp_file8879813920130444083
PobierzByloby wiecej pieskow w okolicy, to przegonilyby dziki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko niestety sporo ludzi stwierdzi że o jaki słodki, pogłaszczę sobie (młody zając nie ucieka, tylko leży jak wmurowany) - pod żadnym pozorem ich nie wolno dotykać, chyba że z odległości widać, że zwierzak jest ranny
źródło: 20240704_205800
PobierzP.S.
Zająca nie widziałem z 10 lat już, różowa na przystanku PKP w
@Rachey: są fajne, do czasu aż króliczki się biorą za deweloperkę i masz norę na norze. W Polsce nie widziałem, ale w UK byłem w szoku jak zryte potrafią być trawniki i parki.