Jest 3:40 i stoję od 15 minut za j------i rogatkami i żaden pociąg nie przejechał.K---a j----a mac jak można być takim zacofańcem jak POLSKA.W Niemczech rogatki zamykają się do minuty przed przejazdem pociągu i otwierają się kilkanaście sekund po przejeździe pociągu. #pkp
@langer: no, lepiej w--------ć się pod pociąg niż postać chwilę dłużej, wiadomo - poza tym nie znasz dokładnej sytuacji, może coś się wydarzyło, ale morde piłować zawsze można
@langer @Catmmando z tego co wiem, rogatki zamykają się jak gdzieś tam wczesniej wykryją, że coś nadjeżdża. Problem w tym, że nie wiedzą jak szybko to coś jedzie, więc są ustawione tak, żeby zdążyć się zamknąć przed składem, który jedzie z max prędkością na danym odcinku. Stąd takie różnice miedzy zamknięciem szlabanu a przejazdem pociągu.
@MajsterZeStoczni co godzine sie cos dzieje. Mam taki sam przejazd w okolicy, wiecznie zamkniety, korki sa co gdzine, aż siegaja głównej arterii, bo durne procedury sa zero jedynkowe i nie mozna wprowadzić zadnego ulepszenia. Miasto aby sobie z tym poradzic wywali kilkadziesiąt milionow ma wiadukt, zamiast puscic auta I w 5min rozkorkowac drogi, wszyscy stoja po 10min gdzie żaden pociag I SKM nie jezdzie.
@MajsterZeStoczni: wiesz że stałem do 4:00 i zorientowałem się bo mi drzwi zasłaniały, że jest przycisk przycisk, który otwiera rogatki na zadanie?No i wyobraź sobie geniuszu, że jechałem jeszcze 10 minut wzdłuż tych torów i żadnego pociągu nie widziałem.
no, lepiej w--------ć się pod pociąg niż postać chwilę dłużej, wiadomo
@MajsterZeStoczni: Każdy, kto zajmuje się bezpieczeństwem, powie Ci, że takie coś to gruba dziura. System musi być tak skalkulowany, aby liczba osób, które będą obchodzić system bezpieczeństwa, była jak najmniejsza. 15 minut to za dużo - bo wiele osób stwierdzi, że to awaria.
@langer: w Czechach nie raz widzialem, jak szlabany sie zamknely i po30 sekundach przyjechal pociag. Zaraz jak ostatni wagon minal przejazd, szlabany sie otworzyly. U mnei w miescie jak trafie na pociag to 10 minut stania murowane.
@langer: Biorąc pod uwagę że polscy kierowcy to zwierzęta które nie zwracają uwagi na sygnalizację świetlną na przejeździe i pakują się na tory jak tylko szlaban się podniesie, to nie dziwie się że zamykają te rogatki wcześniej. W takich Niemczech, jak kierowca zobaczy światło przy przejeździe to się zatrzyma i kulturalnie poczeka, a taki Polak w dupie ma jakieś czerwone światełka bo on przecież zdąży a ten dróżnik c---a się
@langer: @Catmmando koło Żywca zrobili taki przejazd. Sam kiedyś dzwoniłem na 112 że się coś chyba zepsuło bo staliśmy tam 15 minut. Wiecie co zrobili? POSTAWILI TABLICZKĘ "SZLABAN AUTOMATYCZNY CZAS OCZEKIWANIA PONAD 15 MINUT"
@langer Pracuje troszkę na kolei i właśnie tacy jak Ty wpadają mi na zderzak. Proponuję obejrzeć kiedyś zwłoki po spotkaniu vz pociągiem i będziesz siedział cicho
#pkp
pociąg se stoi na stacji a rogatki wtedy już zamknięte i se wszyscy czekają aż łaskawie ruszy
Miasto aby sobie z tym poradzic wywali kilkadziesiąt milionow ma wiadukt, zamiast puscic auta I w 5min rozkorkowac drogi, wszyscy stoja po 10min gdzie żaden pociag I SKM nie jezdzie.
@MajsterZeStoczni: Każdy, kto zajmuje się bezpieczeństwem, powie Ci, że takie coś to gruba dziura. System musi być tak skalkulowany, aby liczba osób, które będą obchodzić system bezpieczeństwa, była jak najmniejsza. 15 minut to za dużo - bo wiele osób stwierdzi, że to awaria.
@langer: co? Jak to działa? Podchodzisz, wciskasz i się otwiera?
POSTAWILI TABLICZKĘ "SZLABAN AUTOMATYCZNY CZAS OCZEKIWANIA PONAD 15 MINUT"