@eaxata: oprogramowanie to goodsurvey i z tego co się zorientowałem to jest to klon surpada. Ciężko znaleźć jakieś informacje na jego temat w sieci ale ktoś tym zarządza z chin i aktualizuje.
@DanekRBI: ale inne chińskie też trzeba rejestrować. Np Ruide (sam jest klonem Southa) - rejestruje się jednorazowo na 30 lat. Chodzi pewnie o to żeby uniemożliwić jakiś nieautoryzowany handel, kradzieże. Z oprogramowaniem podobnie - do Ruide jest "polski" program więc pewnie dopracowany do polskich realiów, ale to też klon chyba surpada, więc kto wie, co tam siedzi. Ten Twój wygląda bardzo podobnie do AlphaGeo (czy jakoś tak). Może nawet dałoby
@atomic77: Ja kupiłem inny program bo ten to jak mówiłem kaszana - SingularPad. I tego polecam w 100%. Na telefonie chodzi płynnie, obsługuje xml, dxf, dwg - zwłaszcza to ostatnie mi się przydaje bo na budowie wszystkie projektyw dwg a w tym programie nie muszę nic przerabiać tylko od razu wrzucam bez patrzenia i działa. QuickGNSS jest polski? Nie jestem tego pewien ale może może. Ten SingularPad to też chinol,
@DanekRBI: Czyli zamiast 2 przyjazdów geodety można kupić sobie GPSa :D W sumie widziałem już u nas odbiorniki po 6k netto, więc wiadomo, ze u chińczyka powinny kosztować połowę tego. SLAMy są po 4500$, nie chcesz przetestować? :D
@PBuzz: Chętnie bym przetestował slamy bo widziałem takie urządzenia z wbudowanym GPS za ok 4000$ ale musiałbym znaleźć dobry powód żeby wydać taka kasę a póki co nie sądzę żeby w mojej pracy się ten sprzęt szybko zwrócił. Póki co wystarczy GPS który łapie wszędzie fix in jest leciutki jak piórko 😀
Dino zatrudnia muzułmanki, no nie.... tego to już za dużo.
A nie, czekaj. To po prostu polka, która owinięta się czymkolwiek, by się ogrzać, bo najbogatszy człowiek w Polsce nie potrafi zapewnić minimalnej, rozsądnej temperatury w swoich marketach #dino
@DanekRBI: Czy wymaga okresowego łączenia z wifi/bt/internetem/apką? Bo jak tak, to mi się to zupełnie nie podoba.
Ten Twój wygląda bardzo podobnie do AlphaGeo (czy jakoś tak). Może nawet dałoby
QuickGNSS jest polski? Nie jestem tego pewien ale może może.
Ten SingularPad to też chinol,