Aktywne Wpisy

jmuhha 0
Wytłumaczy mi skąd faceci koleżanek mają 3000 na zakup pierścionka i z 5000 zł na wyjazd na wakacje gdzie się oświadczają? ( ಠ_ಠ)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
Podczas świąt naliczyłam 4 nowe pary wśród znajomych (╥﹏╥)
źródło: 1000026376
Pobierz
Wojciech_Skupien +170
Syn lvl 5 zaprosił sobie kolegę na chatę, stoję w kuchni i słyszę jak mówi mu "a mój tata to mój przyjaciel i on potrafi wszystko".
W jednej sekundzie zrobiło mi się ciepło w sercu.
I zamiast na tym skończyć, to musiał podkoloryzować i ryczy: "Tato! Stań na rękach bo Stasiu nie wierzy!".
Moje zdolności negocjacyjne z pięciolatkami są nikłe, więc podjąłem się tej próby by bronić swojego imienia w oczach syna
W jednej sekundzie zrobiło mi się ciepło w sercu.
I zamiast na tym skończyć, to musiał podkoloryzować i ryczy: "Tato! Stań na rękach bo Stasiu nie wierzy!".
Moje zdolności negocjacyjne z pięciolatkami są nikłe, więc podjąłem się tej próby by bronić swojego imienia w oczach syna

#programowanie #programista15k #programista25k #pasjonat15k #pracait #rust #rustlang
źródło: Screenshot 2025-12-02 at 21.03.26
PobierzImo rust jest fajny, ale trochę beka z wyznawców, którzy wszystko przepisują. :)
źródło: i-odrdzewiacz-do-stali-i-zeliwa-profesjonalny-1l-z-atomizerem
Pobierzprawdziwy Programista woli mieć kontrolę nad kodem a nie jakieś sztuczne ograniczenia
@groman43:
Ale zgodzę się z tym, że to unsafe ma związek z tym, że kawałek kod w Ruscie dostaje parametry od kawałku kodu w C.
@groman43: nie, jest memory safe nawet jak używasz tego keyworda.
unsafejedyne co robi to *pozwala na dodatkowe rzeczy*, on nie "wyłącza" istniejących mechanizmów w języku. Oczywiście, można zrobić rzeczy, zunsafe, które spowodują, że kod nie będzie bezpieczny, ale dziękiunsafemożesz ograniczyć te miejsca do określonych fragmentów, a nie, że całość kodu jest potencjalnie@groman43: ABI to po prostu protokół komunikacji. To, że np. większość osób w kraju używa języka polskiego do komunikacji nie oznacza, że np. w domu nie możesz rozmawiać po chińsku
Z drugiej strony dominacja C/C++ i skopany system zależności (nie budujemy wszystkiego od zera tylko dołączamy biblioteki skompilowane u kogoś innego) sprawia, że wszyscy muszą używać tego samego ABI