Wpis z mikrobloga

#iphone #apple #szwajcaria #mediamarkt

Planuję kupić iPhone w Szwajcarii, bo akurat jest on tam dostępny w korzystnej cenie, natomiast zastanawiam się jak to wygląda z użytkowaniem i gwarancją. Na co dzień mieszkam w Polsce i nie wiem, czy będą występować jakieś ograniczenia i co w przypadku naprawy? Czy bez problemu będę mógł oddać telefon w Polsce i skorzystać z rocznej gwarancji od apple? Telefon jest dostępny w szwajcarskim Media Markt i też nie wiem, czy z tego tytułu będzie on objęty 2 rękojmią w Polsce? Jeśli ktoś może miał podobną sytuację lub wie coś na temat zakupu telefonu za granicą to chętnie przygarnę jakieś odpowiedzi i rady.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smietulski: masz rok gwarancji producenta, który będzie egzekwowany także w PL. Szwajcarskie prawo nakłada na sprzedawcę dwuletni obowiązek rękojmi, czyli w Szwajcarii będziesz miał dodatkowo kolejny rok gwarancji od sprzedawcy (naprawa/wymiana). Zerknij na ten wątek.
Jeśli chcesz go kupić w MediaMarkt i zrobisz to online przez Monerio, to będzie 3% taniej (cashback), no ale do tego potrzebny jest Szwajcarski adres. Odezwij się na priv jeśli to jest opcja,
  • Odpowiedz
@smietulski: na stronie Apple gdzieś jest informacja o reklamowaniu ich produktów. Co roku wychodzi conajmniej jedną aktualizacja tego regulaminu, nie chce mi się szukać i sprawdzać, jak jest obecnie, ale:
- Apple zadziwiająco prokonsumencko podchodzi do tematu gwarancji i rękojmi,
- Szwajcaria jest geopolitycznie dość wyjątkowa (np. kwestia płatności przy roamingu), więc może być inaczej niż w przypadku krajów UE,
- w UE Apple realizuje rękojmię, jak przedłużenie okresu gwarancyjnego
  • Odpowiedz