Wpis z mikrobloga

@elo_kebab: @johann_10:

I słusznie. Dzisiaj czytałem że nauczyciele zaczynają się burzyć, bo po podwyżkach zaczęli wskakiwać w drugi próg 32% i że to tak nie może być, że im więcej zarbiasz to większe podatki. Więc propozycja jest, aby zwaloryzować progi, ewentualnie tylko nauczycielom jakby się dało.
  • Odpowiedz
@cyk21: rozumiem, że wszystkim pilotom samolotów pasażerskich i stewardessom też zmienią b2b na uop? Spoko, niech się dorwą do wszystkich zawodów, to będziecie jęczeć, że znowu kolejne rzeczy są droższe, ale grunt że kucom d------i xD
  • Odpowiedz
@cyk21: rozumiem, że wszystkim pilotom samolotów pasażerskich i stewardessom też zmienią b2b na uop? Spoko, niech się dorwą do wszystkich zawodów, to będziecie jęczeć, że znowu kolejne rzeczy są droższe, ale grunt że kucom d------i xD

@2-aminopirydyna: Jak najbardziej - już nawet stewardessy mają "firmy" xD?
  • Odpowiedz
@cyk21: jeszcze jak ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ja rozumiem, że wielu chce d-----ć tylko programistom, ale potem będzie zdziwienie jak wypad na citybreak będzie 3x droższy bo koszty operacyjne linii lotniczych solidnie wzrosną. Nie warto być zawistnym, bo każdy kij ma dwa końce
  • Odpowiedz
  • 1
I słusznie. Dzisiaj czytałem że nauczyciele zaczynają się burzyć, bo po podwyżkach zaczęli wskakiwać w drugi próg 32% i że to tak nie może być, że im więcej zarbiasz to większe podatki. Więc propozycja jest, aby zwaloryzować progi, ewentualnie tylko nauczycielom jakby się dało.

@cyk21: wyjdzie tak, że nauczyciele + lekarze nietykalni

A kodojebcy 32% od całego dochodu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜
  • Odpowiedz