I słusznie. Dzisiaj czytałem że nauczyciele zaczynają się burzyć, bo po podwyżkach zaczęli wskakiwać w drugi próg 32% i że to tak nie może być, że im więcej zarbiasz to większe podatki. Więc propozycja jest, aby zwaloryzować progi, ewentualnie tylko nauczycielom jakby się dało.
@cyk21: rozumiem, że wszystkim pilotom samolotów pasażerskich i stewardessom też zmienią b2b na uop? Spoko, niech się dorwą do wszystkich zawodów, to będziecie jęczeć, że znowu kolejne rzeczy są droższe, ale grunt że kucom d------i xD
@cyk21: rozumiem, że wszystkim pilotom samolotów pasażerskich i stewardessom też zmienią b2b na uop? Spoko, niech się dorwą do wszystkich zawodów, to będziecie jęczeć, że znowu kolejne rzeczy są droższe, ale grunt że kucom d------i xD
@2-aminopirydyna: Jak najbardziej - już nawet stewardessy mają "firmy" xD?
@cyk21: jeszcze jak ( ͡°͜ʖ͡°). Ja rozumiem, że wielu chce d-----ć tylko programistom, ale potem będzie zdziwienie jak wypad na citybreak będzie 3x droższy bo koszty operacyjne linii lotniczych solidnie wzrosną. Nie warto być zawistnym, bo każdy kij ma dwa końce
I słusznie. Dzisiaj czytałem że nauczyciele zaczynają się burzyć, bo po podwyżkach zaczęli wskakiwać w drugi próg 32% i że to tak nie może być, że im więcej zarbiasz to większe podatki. Więc propozycja jest, aby zwaloryzować progi, ewentualnie tylko nauczycielom jakby się dało.
@cyk21: wyjdzie tak, że nauczyciele + lekarze nietykalni
@Pas-ze-mna-owce: jaki procent rynku ma Enter Air a jaki Ryanair plus LOT? No właśnie xD, zamiast zastanowić się jak samemu sobie poprawić byt to lepiej być zawistnym p0lakiem by inny płacić więcej
@2-aminopirydyna: enter to zwyczajnie inny segment rynku, to potężny gracz na rynku czarterów, to nie loty regularne. Na rynku czarterów enter jest w Polsce większy niż lot i Ryan :) Ale jeśli szukasz "znanej linii" to wizzair głównie zatrudnia na UOP.
P. S: zarabiam na rękę na UOP więcej niż przeciętny programista z wykopu na swoim b2b, więc xD
@Pas-ze-mna-owce: wykop bawi i uczy, dziękuję ( ͡°͜ʖ͡°). Jeśli rocznie wychodzi ci więcej i tak to wg mnie lepiej trzymać kciuki za podniesienie kwoty drugiego progu zamiast za d-----------e innym, ale to tylko moja opinia
#programowanie #programista15k #pracait #pracbaza #korposwiat #sprintyjacka #kryzysit
źródło: KoniecB2B
PobierzI słusznie. Dzisiaj czytałem że nauczyciele zaczynają się burzyć, bo po podwyżkach zaczęli wskakiwać w drugi próg 32% i że to tak nie może być, że im więcej zarbiasz to większe podatki. Więc propozycja jest, aby zwaloryzować progi, ewentualnie tylko nauczycielom jakby się dało.
@2-aminopirydyna: Jak najbardziej - już nawet stewardessy mają "firmy" xD?
@cyk21: wyjdzie tak, że nauczyciele + lekarze nietykalni
A kodojebcy 32% od całego dochodu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜
@2-aminopirydyna: są już przynajmniej dwie linie z bazami w Polsce które zatrudniają prawie wyłącznie na UOP załogi pokladowe.
P. S: zarabiam na rękę na UOP więcej niż przeciętny programista z wykopu na swoim b2b, więc xD