Wpis z mikrobloga

Praktycznie co roku, odkąd zaczyna się grudzień i spadnie pierwszy śnieg, nachodzi mnie ochota, żeby znowu odpalić Skyrima. Śnieg za oknem + śnieg w grze = wiadomo, klimacik jest. :D

Ale chyba działa na mnie też to, że dorwałem grę gdzieś na przełomie listopada i grudnia 2011. Od tamtej pory kojarzy mi się mocno ze świętami.
Pamiętam, że wtedy grałem kilka dobrych tygodni praktycznie tylko w tę jedną grę.

I tak co roku tłumaczę sobie, że już mi się nie chce po raz setny robić misji dla gildii złodziei… a potem i tak około 20 grudnia instaluję Skyrima i zaczynam wszystko od nowa. XD

#skyrim #theelderscrolls #gry #swieta
Vexolax - Praktycznie co roku, odkąd zaczyna się grudzień i spadnie pierwszy śnieg, n...

źródło: image

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vexolax: i tym razem na pewno będzie kariera maga przywoływcza, do czasu aż zobaczysz jak strzała wystrzelona z 200 metrów z ukrycia ubija bandytę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vexolax: gram w trybie przetrwania i zawsze frajda gdy 15 raz lecę z buta do Twierdzzy Obrońców Świtu bo może tym razem Florentius da quest o kolejny z trzech reliktów ;)

Cytując klasyka: "jasny gwint, ten syf uzależnia" :)
  • Odpowiedz
20 grudnia instaluję Skyrima i zaczynam wszystko od nowa. XD

@Vexolax: Ja od prawie 10 lat lecę na tym samym save ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale też wchodzę co zimę żeby chociaż popatrzeć na widoki
  • Odpowiedz
@capekkk to już nie to samo odkąd Nexus wprowadził bandyckie ograniczenia dla darmowych kont.

Już raz czekałem 2 dni aż się mody pobiorą żeby dostać crash to desktop na starcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@capekkk: jakie mody polecasz? ja przeszedłem skyrima z 10 razy ale za każdym razem bez modów, ale tym razem też na święta instaluje ale chce dodać sporo modów pod "widoki" tj. więcej zieleni czy śniegu, poprawa grafiki itp, polecisz coś fajnego?
  • Odpowiedz
@irry: wejdź sobie na nexus mods i posortuj sobie po najpopularniejszych w kategorii visuals and graphics. Ja osobiście polecam obowiązkowo SkyUI bo fabryczny interfejs to kupa. Poza tym survivalowy frostfall i campfire
  • Odpowiedz
@Vexolax W sumie dobrze @Blackhorn pisze. :)
Ja na pewno polecam Live another life - alternatywny start do wyboru z kilku ścieżek. Możesz zacząć jako uczeń nekromanty, rolnik, myśliwy, itp. Za każdym razem w innym miejscu, często z mini quescikiem wynikającym z wybranego "życia", pomija to całkowicie ten długi i nudny prolog w Helgen. Do tego lubię sobie rozszerzyć perki, np. modem Ordinator. A z modów z dodatkowym contentem mapowo/fabularnym,
  • Odpowiedz
@Vexolax: Granie w Skyrima na premierę będę pamiętał zawsze. Byłem wtedy w dziwnym momencie życia (rzuciłem studia i nie wiedziałem, co ze sobą zrobić), a ta gra trochę mnie podratowała, bo pomogła mi zapomnieć o tym wszystkim.

W okolicach świąt kusi mnie też Icewind Dale i Syberia.
  • Odpowiedz