Wpis z mikrobloga

@H_Moody:

Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi

Jeśli ktoś myśli, że ten kto namawia innych do zdrady jest lepszy od tego co zdradza to jest wyjątkowo mało inteligentny.
  • Odpowiedz
Mężczyźni ośmielają się narzekać, że kobiety zdradzają, a potem sami zarywają do zamężnych lasek xD

Nie można im faktycznie współczuć.

@Al-3_x: Borze jaki simp

Op se dla beki cos durnego napisał, a ten juz z wywieszonym jęzorem leci "haha widzicie kobiety zdradzają bo
  • Odpowiedz
@Coopshtyl: Błędnie sądzisz, że do zdradzających kobiet mam większy szacunek niż do zdradzających mężczyzn, albo, że działanie jednych usprawiedliwiam działaniami tych drugich. Po prostu dostrzegam pewną hipokryzje. Osobiście uważam się zresztą za mizantropa.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Grzech istnieje jedynie dla wierzących, moralność jest uniwersalna, ty nie jesteś moralny bo zastanawiasz się nad tym ile jest warte życie grzesznika. Katolska "moralność" to inny świat xDDD
  • Odpowiedz
@H_Moody: Właściwie to ja nie jestem chrześcijaninem. Przytoczyłem tylko ten biblijny cytat jedynie by pokazać, że od starożytności ludzi namawiających do zła nie postrzegano zbyt przychylnie. No i też zwyczajnie lubię cytować biblie.
  • Odpowiedz