Wpis z mikrobloga

@SmokStarodawny: dziękuję... teoretycznie mam z nim bardzo dobry kontakt i relacje są super, ale jak widać nie wszystko zagrało jak należy... zależało mi na ciepłym słowie od niego dziś najbardziej... ale może nie wie jak, ma dopiero 7 lat
  • Odpowiedz
ale może nie wie jak, ma dopiero 7 lat

@bio_84: jak ma 7 lat to nie mniej mu tego za złe i nie bierz tak tego do siebie, często takie dzieci bez wskazówek czy takich popchnięć przez rodziców często zapominają czy nawet nie myślą o takich rzeczach, jak np. dziękuje, przepraszam, czy składaniu życzeń urodzinowych

tak jak Mirek wyżej pisał, weź go w weekend i miło spędźcie ten czas! :)
  • Odpowiedz
@bio_84 Nie przejmuj się ja też nigdy nie pamiętałem o urodzinach rodziców. Szczerze mówiąc to nadal mam z tym problem i tylko przypominajka w kalendarzu mnie ratuje.
  • Odpowiedz
@bio_84: ja w tym roku zapomniałem o urodzinach mamy, a jestem bardzo starym koniem, niestety zdarza się.

Dzieci pewnie jeszcze gorzej ogarniają kalendarz, dzieciom przeważnie jeden rodzic mówi o urodzinach drugiego, tutaj wiadomo co nie zagrało. Ale jeszcze kilka lat, by móc oczekiwać, że taki dzieciak sam ogarnie.

Jeśli ma już swojego smartfona, gdy się z nim spotkasz, zaproponuj mu wpisania w kalendarz urodziny wszystkich najbliższych. No i weź go
  • Odpowiedz
@bio_84: nie wymagaj od 7 letniego dziecka takich rzeczy (_) większość nawet dorosłych ludzi nie potrafi zapamiętać dat urodzin najbliższych, a robotę za nich robią np przypomnienia na fb
  • Odpowiedz
@bio_84: Dlaczego się ożeniłeś? Co sprawiło, że pomyślałeś, że w waszym wypadku na pewno będzie inaczej niż w większości małżeństw (mnóstwo się nie rozwodzi ze względu na dzieci, albo "co ludzie powiedzo"; bardzo mało jest wieloletnich, szczęśliwych małżeństw).
  • Odpowiedz
@bio_84: alez co ty p--------z, ja swoim dzieciom sam przynosze kwiatki i kaze narysowac laurki dla mojej ex ich matki i ona tez tak robi jak jest dzien ojca albo moje urodziny. Bo kilku czy kilkunastoletnie dzieci maja w dupie takie rzeczy
  • Odpowiedz