Aktywne Wpisy

annlupin +28
a jakie muzyczki do wina ten
źródło: annlupin44567881
Pobierz
PorzeczkowySok +40
pitca cztery szery, pepsi z lodem i Ferduuuś (。◕‿‿◕。)
źródło: IMG_20260725_004721504_HDR2
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin44567881
Pobierz
źródło: IMG_20260725_004721504_HDR2
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
mam kredyt w #millennium i już od dłuższego czasu wkurza mnie fakt że pieniądze na ratę blokują dzień przed terminem spłaty (w sumie to nie wiem jakie jest tego wytłumaczenie), ale księgują spłatę raty dopiero wieczorem w dzień z umowy. O ile nie boli mnie to specjalnie bo nie mam wysokiej raty i z kasą jest ok, to wkurza że przez to nie idzie u nich nadpłacać na poczet samego kapitału, bo na drugi dzień już są naliczone odsetki za następny dzień.
Mówimy tutaj o niewielkich kwotach i finalnie jestem tego świadomy, więc robię nadpłaty dzień po, osiągając zamierzony efekt.
Niemniej, przez powyższe trzeba co miesiąc pamiętać żeby to zrobić w dokładnie tym dniu.
A poza tym założę się że jest masa osób które nieświadomie robią to w inne dni i zamiast nadpłacać kredyt, to nadpłacają przyszłą ratę.
PYTANIE: Czy ktoś może dowiadywał się u rzecznika praw konsumenta lub podobnego organu, czy to jest zgodne z przepisami?
#kredyt #kredythipoteczny #banki
https://www.youtube.com/watch?v=J8J-abt9U8Y
@wyjalowiony: Millennium przy nadpłacie odejmuje od kwoty nadpłaty odsetki, które zostały naliczone od daty płatności ostatniej raty. Zakładając, że naliczone odsetki to 100 zł, a Ty nadpłacasz kwotą 300 zł to na nadpłatę kapitału zostanie zaksięgowane 200 zł. W kolejnej racie odsetki będą jednak pomniejszone o
Z kalkulatora nadpłaty u nich, wynika że następna rata będzie niższa o nadpłatę ale nie wyższa o kapitał.
źródło: image
PobierzAle wygląda na to ze rzeczywiście jest tak jak pisze @DeoLawson bo jak dam wieksza kwote nadplaty (np. 1000) to nastepna rata wychodzi dalej podobnie a nie mniejsza o tysiac.
Wczesniej mialem kredyt w ING i tam poprostu nadplacalo sie kapital i nawet nie myslalem ze moze byc inaczej. W Millenium rozmawiajac z ich