Aktywne Wpisy

MetalowyBieg +133
Zatrudnili u mnie takiego skąpego boomera i naprawdę ciężko się na to patrzy.
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z

witam12 +204
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Szukam monitora do codziennej pracy biurowej, a dopiero na dalszym miejscu do gier. Ważne dla mnie są:
- dobre odwzorowanie kolorów (sRGB, DCI-P3, ewentualnie AdobeRGB),
- komfort przy dłuższej pracy (tekst, jasne tła, statyczne elementy),
- brak ryzyka wypalenia jak w OLED (pasek zadań, programy graficzne, interfejsy),
- jednocześnie mile widziany dobry czas reakcji i przyzwoite wrażenia w grach.
Jaki typ monitora / konkretny model najlepiej sprawdzi się w takim zastosowaniu?
Czy są matryce IPS, które zapewnią wysoką jakość kolorów, bez ryzyka wypaleń i nadal będą wystarczająco szybkie do okazjonalnego gamingu? Z tego wszystkiego nie wiem już kompletnie nic... :(
Dell 27" U2725QE – świetny pod kątem pracy biurowej, oferuje bardzo dobre odwzorowanie kolorów i komfort dla oczu. Minusem jest to, że część użytkowników zgłasza problem z piszczącymi cewkami, a do gier sprawdza się przeciętnie ze względu na odświeżanie 120 Hz.
Dell Alienware AW2725QF – tańszy i zdecydowanie lepszy do grania, ale ustępuje pod względem ergonomii i jakości obrazu typowo do pracy. Kusi gamingowymi parametrami, jednak rozsądek podpowiada, że skoro monitor ma mi przede wszystkim służyć do pracy, to lepszym wyborem wydaje się model U2725QE – zwłaszcza z myślą o komforcie wzroku i jakości obrazu, nawet mimo ryzyka związanego z piszczącymi cewkami, które prawdopodobnie zależy od konkretnej sztuki.
Czy po prostu jakiś tańszy jak; Dell S2725DC lub Dell UltraSharp U2724D 27" IPS 120 Hz
Ogólnie to jest mega lipa, teraz mamLG UltraGear 27GP850 i jest super do pracy i do grania, a teraz nawet do 3 000 zł nie potrafię nic dobrego znaleźć.
Będę wdzięczny za doradzenie/polecajkę.
#komputery #monitory #ips #pcmasterrace #monitor #komputer
wyższe odświeżanie akurat do gier konieczne nie jest, on się sprawdza w grach przeciętnie bo ma 8/15ms czas reakcji xd
@piotrek11x:
źródło: heatmap-max-total-large
Pobierz@piotrek11x: Tego niezbyt rozumiem, nie spotkałem się jeszcze z monitorem, który by mi jakoś nadzwyczajnie męczył wzrok. A często siedzę po 8H+
W każdym razie czy ktoś z Was jest w stanie polecić konkretny model, albo dać propozycję?
Między 120 a 160 różnica