Wpis z mikrobloga

mam problem z poddaszam a wlasciwie przepływem powietrza. poddasze nieuzytkowe, na jakies graty tylkoi czasami sie tam bedzie wchodzilo, odseparowane od parteru 1 schodami skladanymi z klapa. dol zalatwia rekuperator ale na gorze jest wlasnei problem z powietrzem - skrapla mi sie woda na wyłazie dachowym, okienku z szyba. w tej chwili mam tam 2 kominki wentylacyjne ktorymi powietrze wpada (grawitacyjnie) ale za bardzo nie ma wylotu, moge zrobic w kominie kratkę ktory jest po przeciwnej stronie niz te wloty. poddasze dobrze ocieplone, welna 2x15, paroizolacja na to płyty gk. jak sie troche posiedzi to temp obecnie skacze z 10 do 12-14 stopni no i wilgoc skrapla sie na oknie. to samo dzieje sie jak nikttam nie siedzi, podejrzewam ze na szybie po prostu roznica temperatur.okienko uszczelnilem tak dobrze jak sie dalo, welna owcza w szpary, dalej welna normalna na lekko i po bokach nawet dalem aluthermo. caly czas jednak woda sie skrapla. co byscie doradzili? #budowadomu #remont
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xyz_xyz: 2 szybowa aczkolwiek dekarze slabo to zrobili, nie wywineli paroizolacji, okenko jest niejako nad plaszczyzna dachu, robiac ruszt pod plyty gk zrobilem wegarek od dolu i gory. mysla caly czas nad wentylacja - czy dawac ten w kominie? musialbym sie tam przebic bo obecnie nie ma otworu.
  • Odpowiedz