Wpis z mikrobloga

✨️ Czy Mazda 3 jest niezawodna jak Toyota Yaris?
Przeczytałem gdzieś w internecie, że Mazda 3, szczególnie starsze roczniki [2008–2009] uchodzą za bardzo bezawaryjne, podobnie jak Toyota Yaris. Czy to prawda? Czy taki samochód często się psuje, czy faktycznie jest tak niezawodny jak yarisik? Pytam z ciekawości.

#samochody #motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Czy Mazda 3 jest niezawodna jak Toyota Yaris? Ⓘ
Przeczytałem gdzieś...

źródło: 9445610309_ddb2cf811d_o

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Niezależnie od tego czy mazda jest zawodna czy niezwodna w Polsce ma zepsutą opinię przez osoby (głównie jakichś januszy i młodszych januszy którzy ten pogląd przejmują) które mówią o tym, że rdzewieje na każdym kroku.
  • Odpowiedz
statystyka statystyką, ale w tak starych autach bardzo dużo zależy od poprzednich właścicieli.

@bidzej: To tez prawda. Możesz mieć 2 takie same auta używane po 2 rożnych właścicielach, jedno będzie stan igła drugie zajechane.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim miałem 3 2005 rok silnik 2.0 generalnie auto mi służyło 4 lata dużo zjeździłem. Generalnie auto nigdy nie zawiodło ale pod koniec użytkowania już powoli zaczęło się sypać. Najbardziej po dupie daje rdza co zimę coraz więcej rudej. Pod koniec silnik zaczął mi jeść olej jeździłem na dolewkach.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404 akurat miałem BK z 2005 od 2021 do tego roku i niestety o gniciu opinia nie bierze się z nikąd, co zimę wyskakiwało więcej rdzy szczególnie nadkola i progi. Będąc na przeglądzie w 2024 jak mi wszedł diagnosta pod spód powiedział, że to ostatni przegląd tego auta i lepiej bym się za czymś innym rozglądał bo od spodu wygląda źle mimo iż robiłem konserwację.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim Rodzice taką mieli, bardzo fajne autko, mało awaryjne. Z chęcią by tym dłużej pojeździli, ale no opinia o gniciu nie bierze się znikąd. Mimo konserwacji coraz bardziej gniła. Zresztą jakbyś już szukał takiej to sam zobaczysz jak ciężko będzie znaleźć taką bez rdzy
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim
Dopiero ostatnie generacje mazdy dostaly przyzwoite zabezpieczenie korozyjne. Slyszalem o rdzewiejacych elementach foteli w srodku, byla tez spina z dziennikarzami motoryzacyjnymi ktory zaczeli drazyc temat (motodziennik na yt).

Silniki maja swietne, na allegro ceny smieszne (ciezko sprzedac silnik jesli nikt go nie potrzebuje). Podoba mi sie ich polityka upsizingu np. najmniejszy silnik w kompakcie mazda 3 ma 2.0 pojemnosci.

Za nowa mazda sam sie rozgladam ale starej bym nie kupil
  • Odpowiedz