Aktywne Wpisy

Ka4az +713
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Chlodny_Pokerzysta +115
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nienawidzę linuksa i linuksiarzy, terminal na maku to ja widzę jak trzeba nie wiem, zresetować sieć czy appstore czy dać aplikacje poza kwarantannę by się od razu otworzyła, a tak to nigdy tego dziadostwa nie używam, poleceń też żadnych
#linux #windows #pcmasterrace
źródło: Zrzut ekranu 2025-12-1 o 08.58.33
Pobierzw tym wypadku chociażby ktoś nie zorientowany mógłby odnieść wrażenie, że na linuksie są jakieś inne programy niż na Windowsie, tak jakby Gimpa, Libre Office czy innego VLC nie było dostępnego w wersji na tego drugiego
@czasnawybory666: Używam (i ogarniam) oba systemy, jeden w pracy, drugi prywatnie. Terminalu w obu używam tyle samo. Linux z fajną powłoką daje dużo więcej PRZYDATNYCH możliwości i taka główna różnica. Choćby to że mogę sobie na nim gierki odpalać, bo system nie jest zamknięty na jedynej słusznej konfiguracji :)
@witajswiecie windows11 już przestał być przyjaznym użytkownikowi systemem. Teraz mniej trzeba się pierniczyć z linuxami niż z windows11. Ostatnio próbowałem zainstalować win11 na dysku ssd podpiętym przez kabel usb <-> sata. Instalator win11 uznał to za dysk usb i postawił się rejtanem, nie wolno i tyle. Dobrze, że jest rufus
źródło: image
Pobierz