Wpis z mikrobloga

Wystarczy tylko wpisać pierdyliard poleceń by coś działało, zajebisty system, trust me bro do tego ma GHRY!!! XD XD XD XD
Nienawidzę linuksa i linuksiarzy, terminal na maku to ja widzę jak trzeba nie wiem, zresetować sieć czy appstore czy dać aplikacje poza kwarantannę by się od razu otworzyła, a tak to nigdy tego dziadostwa nie używam, poleceń też żadnych

#linux #windows #pcmasterrace
czasnawybory666 - Wystarczy tylko wpisać pierdyliard poleceń by coś działało, zajebis...

źródło: Zrzut ekranu 2025-12-1 o 08.58.33

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czasnawybory666: najgorsze w fanatykach linuksa jest to, że wprowadzają ludzi w błąd w kontekście oczekiwań gdy ktoś faktycznie na serio bierze tego typu opinie

w tym wypadku chociażby ktoś nie zorientowany mógłby odnieść wrażenie, że na linuksie są jakieś inne programy niż na Windowsie, tak jakby Gimpa, Libre Office czy innego VLC nie było dostępnego w wersji na tego drugiego
  • Odpowiedz
terminal na maku to ja widzę jak trzeba nie wiem, zresetować sieć czy appstore czy dać aplikacje poza kwarantannę

@czasnawybory666: Używam (i ogarniam) oba systemy, jeden w pracy, drugi prywatnie. Terminalu w obu używam tyle samo. Linux z fajną powłoką daje dużo więcej PRZYDATNYCH możliwości i taka główna różnica. Choćby to że mogę sobie na nim gierki odpalać, bo system nie jest zamknięty na jedynej słusznej konfiguracji :)
  • Odpowiedz
  • 0
@czasnawybory666: a to ze zdjęcia co to? poza tym, apt ma prostą składnię i łatwo się w nim poruszać.

@witajswiecie windows11 już przestał być przyjaznym użytkownikowi systemem. Teraz mniej trzeba się pierniczyć z linuxami niż z windows11. Ostatnio próbowałem zainstalować win11 na dysku ssd podpiętym przez kabel usb <-> sata. Instalator win11 uznał to za dysk usb i postawił się rejtanem, nie wolno i tyle. Dobrze, że jest rufus
mesje_labul - @czasnawybory666: a to ze zdjęcia co to? poza tym, apt ma prostą składn...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz