Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1922
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +359
źródło: 1000005415
Pobierz

Mieszkałem 25 lat w mieszkaniu, mieszkam od 6 lat w domu.
Nie odnajduje się. Chciałbym mieszkanie, żona chce dom.
Rzygam tym koszeniem trawy, przejmowaniem się ogrzewaniem, prądem i ta kupa roboty po pracy, której nie ma w mieszkaniu. Do mieszkania wracasz i żyjesz. Posprzątanie tego to chwilka a nie pół soboty.
Podwórko? Więcej dbasz niż korzystasz.
Ogród? Kolejny z-------l, którego nie trawię.
"Ale jest gdzie gryla odpalyć". Ehe.
#boldupy #gorzkiezale #dom #mieszkanie #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Dodatkowo możesz sobie ułatwić wiele rzeczy, dzisiaj mieszkanie w domu wygląda/może wyglądać zdecydowanie inaczej niż jeszcze 15-20 lat temu.
Nie lubisz kosić trawy? Kup robota koszącego.
W jaki sposób przejmujesz się ogrzewaniem czy prądem? W mieszkaniu przecież też za to płacisz. W domu ewentualnie może dochodzić kalkulacja opłacalności, ale w nowych domach chyba i tak już większego wyboru w kwestii wyboru ogrzewania
Mieszkanie w domu wciąga dupą mieszkanie nawet w najlepszym apartamentowcu.
Dlatego żaden naprawdę zamożny człowiek nie myśli o tym, żeby kupić sobie m4 na Mokotowie jako spełnienie życiowych marzeń i aspiracji xDDD absolutnie każdy kogo stać ciśnie w stronę swojego domu gdzie za cenę czynszu do administracji easy sobie ogarnie firmy co przyjdą i zrobią wszystko. Szkodzą trawę, odśnieżą podjazd itp.
Ale jest też inne rozwiązanie. Może problem nie jest w domu tylko taki masz teraz etap życia? Teraz masz już swoją rodzinę i
@mirko_anonim: żona chce to niech żona ogarnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- zasadź w swoim własnym domu trawę
- narzekaj że musisz kosić trawę
- ??????
może zrób jeszcze ogródek i kurnik oraz kup psa i potem narzekaj że musisz zajmować się ogródkiem, kurami oraz wyprowadzać psa po pracy. Wiesz że sam decydujesz o swoim życiu a nie ktoś inny? Można mieć dom wolnostojący gdzie uwaga nie masz trawnika.
@PanieAreczku: 20 lat mieszkałem na wsi, na gospodarstwie rolnym
@giga_jablecznik: No ale mamy 2025 i tak nie wypada. Teraz każdy musi mieć ogródek gdzie jest trawa od linijki. I maksymalnie 2-3 drzewka. Inaczej nie wypada.
Jak masz jakiś ogródek z warzywami przy domu to może i roboty jest ale tak to nie za duzo
Mam wrażenie że ten post to mój ojciec napisał który właśnie sobie wymyśla zajęcia róży domu i przenosi jakieś graty z jednego miejsca na drugie co parę miesięcy XD
Za to za oknem jest szum i śmierdzi, ale chociaż sąsiedzi mają poczucie estetyki bo jeden balkon w sidingach, drugi w zabudowie, a na trzecim wysypisko śmieci. Ogólnie jest pięknie.
Dostałbym depresji na wsi patrząc na trawę i ogród
Mieszkania są dla entuzjastów bliskiego życia w społeczeństwie. Słuchasz przed snem jak sąsiad z góry spłukuje g---o, jak sąsiad z dołu posuwa żonę, jak grażyna mieszkanie obok dzień w dzień tłucze kotlety a janusz drze mordę oglądając mecz (a że niedosłyszy to odkręcone na full). Ktoś wyjdzie na dymka przed blok? Jeśli masz otwarte okno do wieczora tego nie wywietrzysz.
@pp93: Choćby w taki, że jako właściciel domu to Ty decydujesz jakie masz ogrzewanie i potem to się staje na codzień Twoja nowa odpowiedzialność. Czy rury odpowietrzone, czy komin czysty, czy osy się nie zalęgły przy kominie, kocioł nie działa, to trzeba wzywać serwis i diagnozować. A w bloku jesteś podpięty pod ciepłą wodę z miasta i masz to gdzieś. Oczywiście, ma to swoje
@giga_jablecznik: Po ilu latach od posadzenia drzew urosły one tak mocno, że zasłoniły dostęp światła i trawa wyginęła? Co jest na ziemi zamiast trawy teraz?
@zeszyt-w-kratke: Trawa zwykle sama rośnie jak się nic nie robi.