Wpis z mikrobloga

✨️ Jak podzielić koszty transportu na sylwestra w Zakopanem?
Mirasy, mam 3 kolegów i ogólnie często się spotykamy, jeździmy samochodem gdzieś po okolicy, oczywiście nie liczymy siebie za paliwo do samochodu, raz pokieruje jeden, raz drugi itd, ale to są koszty powiedzmy max 50zł jeden wyjazd. Teraz wymyśliliśmy, że jedziemy na sylwestra do Zakopanego. I powiedziałem, że jak chcą to mogę ja pokierować samochodem, bo i tak biorę leki, alkoholu pić nie mogę, to oni sobie tam coś wypiją, a ja napije się soczku caprio. No i tak mamy zrobić, ale nie przewidziałem kosztów transportu.. Jednak z warszawy do zakopanego mam tam około 420km, czyli na paliwo musiałbym szykować w dwie strony z 400zł. Do tego hotel, jedzenie, inne atrakcje, już wychodzi mi spora suma, a jednak będąc studentem mam ograniczoną pule pieniędzy.. Czy waszym zdaniem powinienem ja pokryć koszty transportu i nie marudzić? Nie chce żebyście mnie wzięli za jakiegoś dusigrosza, ale osobiście, gdyby ktoś inny kierował tyle km to sam bym zaproponował, żebyśmy rozbili koszty zakupu paliwa.. Przynajmniej ja mam takie podejście, bo byłoby mi głupio, żeby ktoś kilka stówek wydał więcej, a ja miałbym wozić dupe za darmo. Jakie macie podejście w tym temacie i jak byście zrobili, żeby każda strona była zadowolona?
#rozowepaski #niebieskiepaski #pytaniedoeksperta #pytanie #podrozujzwykopem #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim no tak nie pijesz alkoholu to robisz za darmowego taksówkarza za każdym razem, co z ciebie za kolega??? xD
ewentualnie weź ich i zjedź na stację zatankować to będzie okazja poruszyć temat albo sami się domyślą. plus jest taki że na stacji będą mieli lepiej czekać aż ich ktoś zabierze jak ich tam zostawisz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: koszty dojazdu i noclegu dzielicie na 3 i tyle. Co innego wożonko czy kebab na mieście a co innego zorganizowana akcja i dalszy wyjazd.
To nie twoja dziewczyna żebyś za nią płacił, choć i ta pewnie by się zrzuciła
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: koszt paliwa podzielony na wszystkich i tyle, jak jedziecie we 4 no to każdy po stówie i tyle
jakieś wyjazdy blisko to tam uj, ale taka trasa to już jest większy koszt
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem, w mojej ekipie każdy zdaje sobie sprawę ile co kosztuje, teraz dostaliśmy zaproszenie na kawalerski do Tajlandii na 2 tygodnie, mieliśmy opłacić sobie tylko bilety i resztę każdy za siebie w zależności od potrzeb, kolega wynajął dom dla nas wszystkich i nie chciał od nas $ (chata w której będziemy balować 2 tyg kosztuje łącznie 24tys zł za 10 osób, sprawdziliśmy w necie. Nasz kolega nawet nie
  • Odpowiedz