Wpis z mikrobloga

✨️ Zazdrość o życie piłkarzy – czy to uzasadnione?
Najbardziej to chyba zazdroszczę życia piłkarzom - bogaci, kończą karierę z mnóstwem kasy już w młodym wieku bo później za stary, znajomości, kontrakty, laski, do tego wysportowani i mieli ludzi od diet, treningów, itp. więc nawet wyglądają dobrze. Ja wiem że nie każdy będzie Messim czy Ronaldo ale ja np. zawsze lubiłem grać w nogę ale jakoś wyszło że przestałem a nie trzeba wcale dużo talentu żeby kopać się w takiej polskiej lidze, gdzie przecież też nie są małe pieniądze i to i tak za dużo zarabiają w porównaniu do na prawdę wykształconych ludzi w biurach. W takiej 1 ligowej Wiśle Kraków to nie robią wrażenia zarobki 25k na głowę a to mega dużo jak na Polskę ogólnie. Jak jesteś lepszy to zawsze jest ten bliski wschód i jesteś ustawiony na kolejne pokolenia. Generalnie easy life, prestiż społeczny, laski i łatwy zarobek nawet z social mediów i kontraktów. Na prawdę zazdroszczę takim ludziom życia....

#przegryw #przemyslenia #blackpill #praca #zarobki #biznes #pilkanozna #mecz

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Patrzysz na top 0,1%.

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirkoanonim - ✨️ Zazdrość o życie piłkarzy – czy to uzasadnione? Ⓘ
Najbardziej to chy...

źródło: 16790178_1246225052133841_1252338525651599360_n-1080x570

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: patrząc w ten sposob to lepiej maja patostrimerzy.
Piłkarz przynajmniej musi o siebie dbać, przynajmniej w jakims stopniu.
Patoinflu nic nie musi, moze siedzieć w obsranych gaciach na melinie a jego pato-widzowie i tak zapewnią mu (jej) życie ponad stan
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
oryginalny-strażnik-47:

a nie trzeba wcale dużo talentu żeby kopać się w takiej polskiej lidze

No chyba jednak trochę trzeba, patrząc na to, jak wielu jest kopaczy, a zatem konkurencja ogromna.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Do tego zawodu trzema mieć też mocną psychikę, tylko się to wydaje, że to takie proste.
Miałem chwilową styczność z piłką nożną na poziomie 1-2 ligowym i psychika mi siadała przed meczami, nie spałem w nocy, ogólnie przez cały tydzień na uczelni odliczałem dni, że w weekend mecz i znowu dam ciała. Finalnie dałem sobie spokój.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przede wszystkim, żeby zostać profesjonalnym piłkarzem, to musisz być praktycznie socjopatą w pewnym stopniu. Presja, kibice, sława, to jest za dużo dla normalnego człowieka, przynajmniej moim zdaniem. Oprócz odpowiednich warunków fizycznych i naturalnego talentu motorycznego i kognitywnego, musisz umieć się wyłączyć. W trakcie meczu zapomnieć o tym, że jesteś w c--j bogaty, zapomnieć o tym że w sumie to mógłbyś już nigdy nie pracować. Musisz dawać z siebie maksimum,
  • Odpowiedz