Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +818
Ten wpis jest najlepszym dowodem na to, że korpo to już nie praca, tylko przedszkole dla 30-letnich kobiet ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pracbaza #korposwiat #heheszki
#pracbaza #korposwiat #heheszki
źródło: 865C358C-3F07-4D80-B932-46F2D5AFB2AA
Pobierz
f9JXBEArQ2H4TKl +204
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz

źródło: scaled_1000024849
Pobierz@Michael_Jackson_: W sumie ciekawe skąd takie odczucia, ale mi też w gimnazjum czy liceum miesiące ciągnęły się jak lata, a teraz ide spać po sylwestrze i budze się co najmniej w sierpniu. A przecież ta sama monotonia była, szkoła - dom, a teraz praca-dom.
@Michael_Jackson_: nie. To wina rutyny i trgo że ciągle robisz to samo dzień w dzień. Monotonia sprawia że wszyskto robisz już z automatu bez myślenia a to sprawia że mózg nie rejestruje nowych rzeczy przez co masz wrazenie że czas ucieka bo pamiętasz cały ten okres jak jedno zdarzenie na które się zlało wiele innych tych samych. Zacznij robić coś nowego każdego
@Michael_Jackson_: dokładniej to im wtórniej żyjesz, tym większe jest poczucie szybkiego upływu czasu. Po prostu ludzie im są starsi, tym mniej różnorodnych rzeczy robią w życiu. Gdybyś mając 50 lat zrobił sobie wycieczkę dookoła świata, to miałbyś odczucie, że rok był szalenie długi.
@raizo777: im starszy jesteś, tym szybszy subiektywny upoływ czasu.
@fdsgresyhvxh nie do końca z tego to wynika, ale też.
Jak sie jest nudziarzem i robi nudne,monotonne,przewidywalne,proste,dostepne rzeczy to tak czas szybciej mija, Bo mozg sie przyzwyczaja
Mi czas plynie wolno bo robie duzo nowych rzeczy, odwiedzam piekne trudno dostepne miejsca jadac tam rowerm bikepacking,
Cale zycie to wyzwanie i rozwiazywanie problemow, wyzwan,
@Hutnik3: NIE.
Po prostu jak sie jest nudziarzem, idacym na latwizne tak jak mozg podpowiada bo mozg woli oszczedzac energie niz ja konsumowac to wtedy czas plynie szybciej, Bo nie masz punktow zaczepienia w
@Tony47: Dokladnie,
MOZG POZERA
Dla mnie mija póki co miesiącami jak tygodnie. Muszę się przygotować na najgorsze.