Aktywne Wpisy
bulba1605 +509
Czekałam na to jakieś 27 lat, aż wreszcie udało się spełnić marzenie (ʘ‿ʘ) spodziewałam się, że to jest duże, ale nie spodziewałam się, że jest AŻ TAK duże
#podroze #podrozujzwykopem #chiny
#podroze #podrozujzwykopem #chiny
źródło: 978
Pobierz
adam-yxz +15
#dieta #jedzenie #gotowanie #zdrowie
Eh... Chciałbym zjeść jakiś normalny obiad znaczy taki nie przetworzony, tylko zrobiony z w miarę zdrowych produktów bo po śmierci mamusi jem cały czas te przetworzone gofno. Czuje już że organizm mi wysiada od jedzenia tej paszy.
Normalnie gdybym miał kobietę to ona by mi gotowała a tak muszę świadomie się truć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Eh... Chciałbym zjeść jakiś normalny obiad znaczy taki nie przetworzony, tylko zrobiony z w miarę zdrowych produktów bo po śmierci mamusi jem cały czas te przetworzone gofno. Czuje już że organizm mi wysiada od jedzenia tej paszy.
Normalnie gdybym miał kobietę to ona by mi gotowała a tak muszę świadomie się truć ( ͡° ʖ̯ ͡°)

U mnie prawie 400 m2 użytkowej, ale tylko 250 m2 mieszkalnej (reszta ogrzewana na minimum albo wcale), 2006 r., pellet, izolacja normalna jak na tamte lata, czyli 10 cm styropianu + porotherm. Płacę jakieś 5000-6000 zł rocznie. Ujdzie?
#dom #budujzwykopem #termoizolacja #pytaniedoeksperta #budownictwo #budzetdomowy
@lobo: przecież prosił o dom 200m2 a nie 140m2.
parter sufit 290cm, piętro 275, skos zaczyna się od 1.5m i jest relatywnie
Po podłogach to ja mam prawie 450 m2 a jak wlicze strych to wyjdzie grubo ponad 500 ;)
Ile z ciekawości zużywa prądu rekuperacja? Ile wydajesz na jej serwis rocznie?
@ly000: Ale ja strychu nie wliczam, wliczam realną ogrzewaną powierzchnie o wysokości >250cm
Wg. jego wskaźnika to jakieś 700-800w dziennie, a na serwis wydjaę 0 złotych rocznie, co kilka miesięcy wymieniam filtry i tyle. Na filtry ze 150zł rocznie bo
Mam klimatyzacje (3 jednostki) z funkcją grzania i będę w przyszłym roku sporo automatyzacji do ogrodu robił + basen sobie będę dogrzewał :), myślę, że ze 2MWh więcej pójdzie w przyszłym
podobnie z termoizolacją - mógłbym wydać 150-200k - zrobić z niego pasywny termos i płacić 2-3k zł rocznie za ogrzewanie, ale pewnie nie zwróciłoby się to za mojego życia.