Aktywne Wpisy

AaAnAh +237
Jechałem kiedyś samochodem z takim gościem, który myślał, że czym później zatankuje auto na stacji, tym dalej później dojedzie (miał przy sobie 20zł) Minęliśmy kilka stacji, a on przy każdej mówił, że na kolejnej zatankuje. Aż w końcu zabrakło paliwa i pchaliśmy jego gruza na najbliższą stację xd W ogóle nie rozumiał, jak mu tłumaczyliśmy, że to obojętne, czy zatankuje teraz, czy za 10km, bo w baku będzie tyle samo paliwa. Kranik

Hannnah +487

Myślę nad zmianą laptopa. Aktualnie mam gamingowy laptop z dedykowaną grafiką, ale bardzo rzadko ją wykorzystuje. Doszedłem do wniosku, że w sumie to nie jest mi potrzebna i wystarczył by mi laptop z mocną iGPU (w stylu 780M od AMD). I tu pojawia się problem bo one kosztują 4000 zł,a dokładając 500 zł można mieć laptopa z tym samym procesorem i grafiką RTX 5060. Gdzie tu sens?
Zaczynam się zastanawiać nad #macbook bo z tego co widziałem też można na nim pograć w niewymagające gry. Tylko boje się że mi nie podejdzie, bo odbiłem się od iPhona.
#komputery #laptop #pytaniedoeksperta #pytanie #informatyka #szukamlaptopa
Są zwyczajnie ludzie chcący dopłacić za te drobne różnice bo potrzebują ekranu który wiernie oddaje kolory, bo długo działa na baterii, bo ma dobre głośniki… Pamięć RAM z ecc.
Takich drobnostek można wymieniać dziesiątki.
https://wykop.pl/wpis/80062955/hej-jaki-laptop-uzywany-do-maks-1500-zl-polecacie-
też o tym pisałem (że ceny laptopów z prockami AMD, które mają integrę Radeona 780M) są tak absurdalne drogie, że ich zakup traci sens, bo za równowartość tej kwoty można kupić laptopa z RTX'em, który będzie od niego nie dość, że (w niektórych przypadkach) tańszy, to jeszcze ze 2-3 razy mocniejszy. Dosłownie są to laptopy prawie dla nikogo ze względu na ich
Jaki laptop używany do maks 1500 zł polecacie?
Będzie służył głównie do pogrania w farming simulator np albo cs2.
I do oglądania filmów również więc matryca te 17,3 chyba będzie git.
#laptopy #informatyka #komputery #msi #lenovo #
Zatem nie ma znaczenia kto dokładnie zwrócił ci uwagę, bo tak jak tam to ja ci udowodniłem, że nie masz racji tak i tu mogę to ponowić.
Laptopy biznesowe i gamingowe to zupełnie inne segmenty. Do gamingowych z oczywistych względów nie ładuje się integr, ale też z oczywistych względów jest to najtańszy segment.
Oczywiście, że się zmieniło
Wiele modeli trafia na Pepper, ludzie wrzucają, w przedziale 950-1400 zł, które mają Radeon 780M.
Niektóre z nich wejście OCulink, byś podpiął jakąkolwiek kartę graficzną zewnętrzną.