Wpis z mikrobloga

Mireczki potrzebuje pomocy!

Szukam samochodu rodzinnego - najlepiej SUV (ze względu, że łatwiej będzie wsiąść starszym osobom, które czasem z nami jeżdzą).
Wymagania bagażnik minimum 450 l (co by wózek przyszłościowo się spokojnie mieścił i można było coś więcej przewieźć).
Mamy fotowoltaikę i zastanawiamy się nad Plugin Hybrid.
Chciałbym, żeby było trochę bajerów typu Tempomat adaptacyjny, Android Auto, Podgrzewanie siedzeń, jakby się udało to Podgrzewanie przedniej szyby, Szyberdach albo Dach panoramiczny, może HUD?
Kwotę jaką chcemy przeznaczyć to do +/- 130 tys.

Oglądam masę ogłoszeń i nie wiem w którą stronę iść, czy nowe auto typu MG HS, Citroen C5 Aircross (stary model) czy np. używany Ford Kuga, Kia Sportage, DS 7, oglądaliśmy Jaecoo ale totalnie nas odrzuciło jeśli chodzi o wygląd (straszny czołg).
Ktoś ma jakiś pomysł?

#zakupsamochodu #auto #samochody #motoryzacja
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@ruut: @peeteer Ale RAV4 nie dostanę w tych pieniądzach z fajnym wyposażeniem. W ogóle nie podoba mi się ten samochód, a dodatkowo czytałem, że kradną ich najwięcej... Jakieś argumenty za? Bo ja serio za bardzo nie widzę.
  • Odpowiedz
@tiqi: Cena / jakość i dostępność serwisów/części - Tucson lub Sportage, jak odpuścisz bajery, to w tej cenie trafisz nówkę. Nowy Renault Austral bardzo kusi, ale wyglądam za nim na ulicach i w takim Gdańsku wyhaczę go mniej więcej raz na miesiąc? Trzeba patrzeć pod kątem przyszłej odsprzedaży też i jak coś nie ma wzięcia już teraz, to za te 3-5 lat jeszcze bardziej mieć nie będzie. Chińczyki jeszcze kilku
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@sezamki: Austral bardzo mi się podoba, zapomniałem o nim napisać ;) Tucson tak szczerze to średnio go czuje, ale nie skreślam go całkowicie.
  • Odpowiedz
@tiqi: Masz niewiele niższą, ale wciąż wysoką Konę. To wręcz jedno z lepiej wycenionych aut na rynku, a obecna generacja ma całkiem spoko przestrzeń z tyłu. Jedyny mankament to ta ich przednia lampa led, która ma problemy z przepalaniem się (do gwarancji spoko, potem juz 6k za wymianę).
  • Odpowiedz
  • 0
@tiqi sprawdź sobie zasięgi tych hybryd, jeżeli faktycznie jeździsz dookoła komina i te 50-70km ci wystarczy to ok, wtedy coś zaoszczędzisz, ale jak jeździsz więcej to dopłacisz więcej niż to jest warte.
  • Odpowiedz
@tiqi: Jak faktycznie chcesz auto w tym budżecie które ma spełniać jakieś wymagania i być pojemne to na nowe nawet nie patrz. Patrz za to na 2-3 latki z typowym przebiegiem 30-50k km które będą 30% tańsze niż nowe i tak samo dobre, a co najważniejsze będą sensowną opcją dla twojego budżetu. Odpal otomoto i zobacz co jest w zasięgu. Może właśnie Tucson albo Corolla cross.
  • Odpowiedz
czy nowe auto typu MG HS

@tiqi: Osobiście mimo wszystko odradzałbym jednak MG z jednego bardzo prostego powodu, w Europie/Polsce to dalej są bardzo świeże auta tak naprawdę i nie ma co się napalać tylko i wyłącznie powiedzmy, że wypadają korzystnie finansowo nawet na tle konkurencji. Ford Kuga o którym piszesz na przykład to moim zdaniem ładne auto. Jak Kia Sportage to może sprawdź teź Hyundai Tuscona? Kia i Hyundai
  • Odpowiedz