Wpis z mikrobloga

✨️ Preferencje kobiet i ich związek z ojcem
Jak to jest z tymi preferencjami kobiet? Na tagu że każda ma jeden ten sam typ (chada) ale często słyszałem że mężczyźni szukają kobiety jak ich matka, a kobiety mężczyzny jak ich ojciec. Sam znam jeden przypadek, gdzie laska dosłownie gustowała w takich beciakach z wyglądu bo ojciec też taki był a po latach poślubiła właśnie takiego typa co mógłby spokojnie na tagu siedzieć.

#tinder #blackpill #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie chodzi o wygląd a raczej o pewne cechy osobowości. Często jest tak że podświadomie chcemy naprawić w życiu związkowym to co nie działałało w relacji z rodzicami. Jakoś nie przyszło mi do głowy, zeby szukać chłopa podobnego do mojego ojca pod wzgledem wyglądu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Poruszasz temat doboru po utartych schematach, natomiast dziś większość relacji nawiązuje się po atrakcyjności fizycznej bez względu na kompatybilność. To zresztą jeden z głównych powodów, dla których są tak nietrwałe.

Osobiście przychylam się do teorii kojarzenia asortatywnego (podobne z podobnym), na co ma pewien wpływ wychowanie, ale wcale nie tak duży. Bardziej chodzi o wspólne korzenie, poziom społeczny, typ osobowości itp. Problem w tym, że dziś takie pary często nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeżeli był to kochający dom to częste zjawisko ale chodzi bardziej o charakter, np. kobieta najczęściej wybierze wysokiego przystojnego faceta z charakterem beciaka niż niskiego chociaż ojciec był niski bo jednak pożądanie ma kluczowe znaczenie
  • Odpowiedz