Wpis z mikrobloga

Kiedy byłem w podstawówce, to naprawdę myślałem, że ruchome piaski i Trójkąt Bermudzki będą stanowiły dla mnie poważne zagrożenie w dorosłym życiu.

Czasami myślę, że w sumie to bardzo głupi i naiwne byłem w tym wieku, ale zawsze wtedy przypomina mi się, że istnieją miliony dorosłych ludzi posiadających dom, rodzinę i pracę, którzy do tej pory myślą, że małżeństwo dwóch mężczyzn i opodatkowanie miliarderów stanowi dla nich większe zagrożenie niż wojna z Rosją czy katastrofy naturalne xDDDD

#antykapitalizm #ekonomia #gielda #inwestycje #finanse #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkatoli #bekazpisu #bekazkonfederacji #polityka
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tokko: dla mnie po prostu miliarderzy jako tacy nie są szczególnie wielkim problemem. Jest ich na tyle niewielu, że to czy są czy ich nie ma wiele nie zmienia. Nawet gdyby znacjonalizować cały majątek każdego kto w Polsce ma ponad miliard złotych, to tych pieniędzy rządowi starczyłoby na kilka tygodni - bo tutaj leży prawdziwy problem w nieefektywnym, niegospodarnym czy wręcz szkodliwym tudzież złodziejskim wykorzystywaniu tego co już mają z
  • Odpowiedz
  • 0
@AmarenoMORENO_00: a na fb gdzie jest? Bo tego to już wgl nie uzywam

Ale przynajmniej tłumaczy to czemu nagle tyle plusów wpadło bo po pierwszych 2 godzinach chyba zaledwie 20 ich bylo
  • Odpowiedz