Wpis z mikrobloga

Trochę ciekawych podróży mi się szykuje w najbliższym czasie i zastanawiam się nad kupnem kilku zabawek. Na codzien korzystan z telefonu Google Pixel 9 PRO XL i jak na moje robi bardzo dobre zdjecia. Na wyjazdy zabieram dodatkowo dron DJI Mavic MINI 2 - tu też nie narzekam. Ale kilka ciekawych wyjazdów będzie w tym długie zwiedzanie Azji, fajne plaże, krajobrazy, widoczki wodne + narciarstwo, wycieczki w góry po PL. Myślę nad kamerka sportowa i tu pierwsze co to mega na mnie wrażenie zrobił DJI Pocket 3 Combo Creator... wykorzystał bym go nawet w pracy do tworzenia reelsow/dokumentacji z imprez itp. ale problem jest taki, że to dziadostwo się nie nada na narty, nurkowanie, sporty wodne itp, więc odpada jako jedyna kamera na wyjazdy.... dokupowanie do tego DJI Osmo Action 6 Adventure combo to jest opcja, ale robi Nam się wtedy chora kwota... myślałem jeszcze o zrezygnowaniu z pocketa i kupno gimbala DJI Osmo Mobile 8 do mojego pixela - co sądzicie? A jak się wkurzę to kupie jakieś podstawowe bez lusterko z pełną ramką - ale boje się, że nie ogarnę obsługi takiego sprzętu i będzie jeszcze gorzej... #gopro #dji #fotografia #aparat #smartfon #telefony #telefon #podroze #vlog #blog #content #video #kamerowanie #gimbal
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RickyLaFleur: Nie potrzebujesz zestawu do wszystkiego. Ja mam Pocketa 3 i Action 4 (z tego co widziałem to dalej nie warto zmieniać na nowszą). Pocketa wziąłem w zestawie na dobrej promce (teraz są znacznie lepsze w związku z prawdopodobną premierą Pocketa 4 w bardzo bliskim czasie) a Action 4 golasa. Action 6 długo działa na baterii, więc jest duża szansa, że nie będziesz potrzebował dodatkowych akumulatorków. Ważniejsze będą jakieś dodatkowe
  • Odpowiedz
@sm_m: czytałem o tzw. flarach pod słońce w 4 i 5 - dlatego bardziej ku 6 się skłaniam. A co myślisz i gimbalu zamiast pocketa?
Generalnie fajna zabawka, ale coś czuję, że pocket 4 to dopiero będzie fajna zabawka....

Czyli szedlbys w zakup starego actiona?
  • Odpowiedz
@RickyLaFleur: Nie, ja kupiłem 4 jak była najnowszą topową kamerką i piszę z perspektywy posiadacza 4, bo gdybym nie miał żadnej to brałbym 6. Co do tych flar, to nie jest tak różowo, bo jak popatrzysz na filmiki z testów 6, to widać że flary dalej są i są równie intensywne, tylko mają okrągły kształt. Dziwię się, że mimo iż użytkownicy narzekają na to od 2 lat, to dalej w
  • Odpowiedz
@RickyLaFleur: Kamera sportowa jest jak sama nazwa wskazuje do filmowania sportów. Do zamontowania na kasku jest super. Osmo Pocket 3 jest bardzo fajne. Gimbal robi robotę, wystarczy dodać do tego filtry ND i można filmować w 180deg shutter angle.

Taka uwaga z mojej strony: jak nakupujesz masę różnych kamer to połączenie wideo z nich będzie mega upierdliwe. Wszystko będzie miało inne kolory.
  • Odpowiedz