Wpis z mikrobloga

#przegryw

Tak naprawdę, to jestem jednym wielkim ignorantem, abderytą. Nie posiadam fachowej wiedzy w żadnej dziedzinie, brakuje mi sił, cierpliwości i silnej woli, żeby nad czymś usiąść, dobrze zgłebić dany temat

Przez jakiś czas mogę zwodzić i w miarę skutecznie udawać, że na czymś się znam, ale z czasem braki stają się widoczne
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@remlezar: Każdy jest ignorantem, tylko nie każdy jest tego świadomy. Im ktoś uważa się za większego eksperta tym bardziej jest zaślepiony swoja arogancją i samouwielbieniem i nawet jeśli naprawdę byłby wybitnym specjalistą w jakiejs dziedzinie, to przez to ile czasu i energii jej poświęcił, to będzie kompletnym ignorantem w każdej innej. Poza tym jak ktos kiedys powiedział "specjalizacja jest dobra dla owadów" ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
@remlezar: Ja posiadam wiedzę dziedzinach które interesują niewielką część społeczeństwa, wkreciłem się dawno temu w różne takie tematy. Sprzyjał temu mój samotniczy tryb życia i zainteresowania które miałem od dziecka. Plusy są takie, że dzięki temu hobby już nie chcę zdechnąć jak te 15 lat temu i podratowało ono trochę moje poczucie własnej wartości które dawniej dosłownie "leżało i robiło pod siebie". Są też minusy: to hobby jeszcze bardziej sprzyja
  • Odpowiedz