Wpis z mikrobloga

#motocykle Jakie interkomy macie, uzywacie, bądź planujecie kupić?

Interkom

• Cardo 32.9% (27)
  • Sena 18.3% (15)
  • FreedCom 17.1% (14)
  • Inny (napisz w komentarzu!) 9.8% (8)
  • Żaden 22.0% (18)

Oddanych głosów: 82

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam sene na starym kasku, jest w sumie ok pomimo, że to stary model. Z minusów to nie ma mesha no i ciężko sparować z innymi brandami. Co do jakości dźwięku, mikrofonu itd. to bajka. Na teamsach myślą, że w domu za biurkiem siedzę xD.

Teraz planuję kupić jakiś topowy cardo
  • Odpowiedz
@planarize: freedconn r1 pro z kamerą, w sumir kupiłem głównie jako a'la wideorejestrator i działa naprawdę spoko w tej roli, koledzy też używają chińczyków a gadamy wszyscy na konfie na massengerze więc problem zasięgu odpada, jakość dźwięku akceptowalna, bass'u mało, ale reszta spoko i bateria naprawdę długo trzyma
  • Odpowiedz
@planarize: najważniejsze to mieć taki jaki mają kumple. Ja ze znajomymi mamy Sena 30k/50s. Sprawdziła się na trasie do Chorwacji w grupie 8 osób i mogę z czystym sumieniem polecić ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@WybuchowyCzajnik: też mam maxto6 jak rozmawiam przez tel to mi nie wierzą, że jadę motorem, muzyka brzmi też całkiem ok. Bateria trzyma dobrze, ładuje raz na jakis czas, ale nie mam porównania z niczym innym, no i mesh nie wiem czy działa, bo nigdy się z nikim automatycznie nie połączyło.
  • Odpowiedz
@planarize: Ejeas Q8. Bardzo dobra jakość muzyki. Poprzedni był Freedconn KY Pro, ale ten Ejeas gniecie go jakością audio.
Ma mesh i potrafi się łączyć z innymi markami przez Bluetooth. Ale trzeba przyznać, że w obecnym firmware jakość music share to dramat - leci zwykłym kanałem audio mesh, czyli mono i miksuje to z dźwiękami z mikrofonu. Obecnie nie mam żadnej potrzeby przesiadania się na inne cardo czy seny.
Na
  • Odpowiedz
@planarize: Freedconn tmax pro, coś takiego. To już 2 zestaw freedconn. Pierwszy wytrzymał 4 lata. Do gadania z kobietą wystarcza do około 100km/h, później już nie słychać (mam szybkę w moto). Muzyka totalna kaszana. Ogólnie chyba nie polecam.
  • Odpowiedz
@dfg1 Mam tego samego i ja akurat polecam. To że da się gadać raczej do okolic stówy to raczej normalne i nic z tym nie zrobisz jak mnie będziesz miał ciszej w kasku.

Ja używam swojego głównie do nawigacji i czasami muzyki na asfalcie. Jeżdżąc w zatyczkach just spoko nawet powyżej stówy, ale już trzeba podgłosić na max. Jak gadałem przez telefon to rozmówcy słyszeli mnie dobrze nawet przy okolicy 80
  • Odpowiedz