Wpis z mikrobloga

@BrakWolnegoLoginu: Bydgoszcz, w końcu Polska A (przynajmniej geograficznie :D), a tak poważnie, to z Białegostoku wszędzie daleko, mówią tam po rusku czy tam dziwnym dialektem i to takie jedyne duże miasto pośrodku niczego, a Bydgoszcz leży bardziej centralnie i ma doskonałe połączenie drogowe i kolejowe z Poznaniem i Trójmiastem, oraz Toruń tuż obok i wszystko to otwiera wiele możliwości wygodnej edukacji, czy pracy hybrydowej, choć i samo miasto ma też
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: Z Białegostoku szybciej dojedziesz do Warszawy niż z Bydgoszczy, poza tym o jakim Ty dialekcie mówisz w ogóle? Konon i Major byli prostymi przedstawicielami ludu a jakoś cała Polska ich rozumiała - choć Ty pewnie myślisz, że oni pod kamery przestawali mówić "dialektem" XD
ps
tak wiem zajebiste porównanie dałem związne ze szkolną ale właśnie ono najwięcej pokazuje bo wlasnie oni mimo, że byli jacy byli ja jeden w
  • Odpowiedz
@Kano7: smiesznie sie zesrales o te warszawe, ale wymien co jeszcze macie blizej (poza mazurami xd), bo widze, ze nawet poza jednym pasmem gorskim (bieszczady), kazde inne blizej ma bydgoszcz. o kwestii dostepu do morza czy zatoki, drog dojazdowych nawet nie ma co mowic, a co dopiero o lotnisku lub nawet dostepie do lotnisk...
  • Odpowiedz
@w00nski: 4 parki narodowe w tym samym województwie, z czego dwa unikatowe na skale Europy - Biebrzański i Białowieski - a Ty się podniecasz górymi i morzem położonymi w innych województwach XD XD no nie wytrzymie

chłopie ale tu nie ma co się kłócić ja np. z chęcia kiedyś uderzę do Bydgoszcza, jak bede w jego pobliżu np, spędzając kilka dni w Toruniu. Będę w Toruniu to i mogę wpasć
  • Odpowiedz