Wpis z mikrobloga

#przegryw

Żeby nie było żadnych wątpliwości, ja jestem huopem zazdrosnym. Zazdroszczę nieludzko dosłownie każdemu, kto ma choć trochę lepiej ode mnie, o oskarkach nie wspominając
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ryoku88: Zgadza się, ale bardzo ciężko się tego wyzbyć... Ja nie umiem. Ciągle się porównuję do dawnych znajomych ze studiów, że większość, to seniorzy programiści, koszą pewnie lekko słynne 15k/msc, a ja wypadłem z rynku przez uzależnienie od leków i jestem yebanym biedakiem.

@remlezar Ja tobie zazdroszczę pracy i pieniędzy, a ty mi pewnie par na tinder xDD
  • Odpowiedz
@remlezar: @zazdrosny @Miteora

I wolicie przepalać energię na zazdroszczenie zamiast poprawe długoterminową własnej sytuacji?

Ja zamiast zazdrościć komuś bardziej czerpie inspiracje od ludzi którzy maja w jakims zakresie lepiej, czytam ksiazki gdzie dzieła się wiedzą na podstawie własnych doświadczeń i dążę do tego, zeby uzyskac to czego mi w zyciu brakuje. Jak do tej pory bardzo skuteczniej, efekty przyszły szybciej i lepsze niz zakladalem w optymistycznych scenariuszach.

Polecam
  • Odpowiedz
  • 2
@jegertilbake:

Jak do tej pory bardzo skuteczniej, efekty przyszły szybciej i lepsze

Co jeśli włożyłbyś cały ten wysiłek, ciężką pracę i ostatecznie kompletnie nic by z tego nie wyszło (?)
Chyba spodziewam się klasycznej odpowiedzi typu spróbowałbym raz jeszcze, ale ja zwyczajnie nie mam już siły na to, by się podnieść
  • Odpowiedz
@remlezar: Próbujesz do skutku. Determinacja to najwazniejszy parametr w odniesieniu sukcesu w życiu.

Poza tym jakie "nic"? Jak np startujesz z biznesem i finalnie sie okaze, ze nie wypali to wyciagasz z tego mnostwo doświadczenia i lekcji życiowych, rozwijasz sie jako osoba i mozesz sprobowac ponownie.

Z kobietami analogicznie, nie wyjdzie ci jakis zwiazek to juz masz wieksze pojęcie o kobietach i o tym czego oczekujesz od partnerki przy szukaniu
  • Odpowiedz
  • 1
@jegertilbake:

wyciagasz z tego mnostwo doświadczenia i lekcji życiowych, rozwijasz sie jako osoba i mozesz sprobowac ponownie.

Podziwiam Twoje cechy charakteru i nastawienie, mówię teraz serio. Bo ja, w tej konkretnej sytuacji, nie widziałbym lekcji życiowej, tylko widmo potencjalnych problemow i długów, z których prawdopodobnie już nigdy bym się nie wygrzebał
  • Odpowiedz
@remlezar: w działalność nie wchodzisz koniecznie rezygnując z pracy i zaleznie od branzy jaka wybierzesz czasem jest niski prog wejscia. Dawalem niedawno przykład o praniu dywanow/ kanap/ foteli odkurzaczem pioracym. Kupisz za 700zl a jak dobrze pojdzie to sie wroci za 3-4x. Niska bariera wejscia a jak dokupisz myjke i jezdzisz po domach to robiac dobra robote w srodku moze ktos cie wziac tez na zewnątrz gdzie tez sa dobre
  • Odpowiedz