Aktywne Wpisy

rosen +11
Mateo353 +22
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz

tymczasem w alternatywnym wszechswiecie (tzn. w 2020 roku):
źródło: obraz
Pobierz@wypok_wypok: juz widze jak ktokolwiek będzie chciał wrócić z cieplutkiego, czystego home-office w IT, do śmierdzących umieralni szpitalnych pełnych stresu, problemów i roszczeniowych rodzin
@SmugglerFan: Zostań lekarzem na miesiąc. Szybko zmienisz zdanie.
@Bipolar-: Masz pigułę w rodzinie? Jak oni sobie z tym radzą? Chyba obojętnieją bo inaczej by zwariowali?
@Bipolar-: niby jak? bootcamp lekarski? xd
Komentarz usunięty przez autora
@Bipolar- Nie, dziękuję, ja mam sumienie i nie potrafiłbym bogacić się na czyjejś tragedii spychając ludzi na koniec kolejki typu operacja za 2 lata, no chyba, że pójdzie na prywatnej wizycie koperta pod stołem dla pana konowała to wtedy operacja na za miesiąc.
Chłop o IT nie wiedział dosłownie nic, wiedział tylko że chce zrobić taka i taką aplikacje, miał chyba bogatych starych albo sam się dorobił na jakiś rezydenturach, nie wnikam. Poleciał raz do stanów na jakąś konferencje z samą prezentacją, znalazł na niej inwestora - czytaj finansowanie i jak
@Bipolar-: Ale lekarze chyba są różni, nie? Chirurgiem na SORze na pewno nie chciałbym być nawet za duże pieniądze.
Ale taki dentysta, okulista, internista zasadniczo ma w miarę mało stresującą pracę za dość dobre pieniądze.
@enten: a czemu trzeba mieć takie wykształcenie w sumie? Też lekarze wiedzą co mają robić raczej, najwyżej zatrudnia się jakiegoś menedżera który pracował w jakiejś przychodni żeby to ogarniał
Przecież klient płaci za usługę to powinien mieć prawo wyboru, jak chce przepłacać za lekarza po studiach to niech sobie takiego wybierze, a jak potrzebuje recepte albo żeby go tylko zbadał to niech idzie do lekarze po bootcampie.
Po co Państwo się miesza a Izba Lekarska ogranicza placówkom wybór CV? Będą źle dobierali lekarzy to upadną, proste.
@SmugglerFan: xD Jak ja lubie takie reality checki, ze wiekszosc rozmow na temat zawodu lekarza prowadzi sie tu z gimbusami, ktore po prostu pieprza trzy po trzy co im sie wydaje na podstawie w sumie to niczego xD