Aktywne Wpisy

gr0m1t +480
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Witam Państwa bardzo serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
z lekkim opóźnieniem ale lecimy z kolejnymi wyborami do #wykopowyportfelinwestycyjny
W tym miesiącu akcje GPW,
dzisiaj typujecie spółki w komentarzach tylko i wyłącznie z polskiej giełdy, muszą być dostępne do kupienia na XTB
z wyłączeniem spółek Synektik oraz XTB, one zostały nabyte już w tym roku, pamiętajcie tylko 1 propozycja na osobę, jak już ktoś zaproponował to co
z lekkim opóźnieniem ale lecimy z kolejnymi wyborami do #wykopowyportfelinwestycyjny
W tym miesiącu akcje GPW,
dzisiaj typujecie spółki w komentarzach tylko i wyłącznie z polskiej giełdy, muszą być dostępne do kupienia na XTB
z wyłączeniem spółek Synektik oraz XTB, one zostały nabyte już w tym roku, pamiętajcie tylko 1 propozycja na osobę, jak już ktoś zaproponował to co

Kupiłem mieszkanie, 2 pokoje, kredo na 20 lat (blok z lat 80). Akustycznie to jakaś porażka. Słyszę sąsiadów dosłownie tak, jakby siedzieli obok mnie. Głównie tych z dołu.
Co się dzieje?
- Przez kratkę wentylacyjną słyszę każde słowo. Mogę normalnie prowadzić rozmowę z sąsiadem przez szyb wentylacyjny. Póki co nie wie o moim problemie. Panowie urządzają sobie posiadówki grając w fife. Słyszę dosłownie wszystko, każde zdanie.
- Przez pion centralnego ogrzewania słyszę kaszel, kichnięcie, rozmowy, wszystko. Jak nie śpię w zatyczkach to kaszel sąsiada z dołu mnie budzi. Prowadzi raczej nocny tryb życia i jak nie stosowałem nigdy zatyczek to teraz codziennie, inaczej nie da się spać.
Przed zakupem mieszkania, mieszkałem całe dzieciństwo z rodzicami w bloku, potem wynajmowałem dużo pokoi, mieszkań w blokach z wielkiej płyty, wieżowcach.. Nigdy nie spotkałem się z takim hałasem jak tutaj. Zobowiązanie spore, bo zakredytowałem się na lata, a niestety nie patrzałem kategoriami takiego hałasu...
Co zrobiłem do tej pory?
Napisałem do spółdzielni o kontrolę wentylacji i CO - zero odpowiedzi, póki co rozmawiałem z gościem od spraw technicznych w spółdzielni i stwierdził, że mój problem jest nadwyraz wyjątkowy...
Sprawdziłem ściany i sufit. Mam wrażenie, że możemy dosłownie rozmawiać z sąsiadem czy to przez rure CO w mojej sypialni, czy przez kratki wentylacyjne... Przy rurach CO widać jakiś tam luz, jakby nie było zaizolowane w żaden sposób.
Czy ktoś z Was miał podobny problem? Coś tam się juz dowiadywałem, niestety póki co brak konkretów. Jak zmusić spółdzielnie żeby zajęła się tematem? Bardzo proszę o jakieś rady. Moja frustracja rośnie z dnia na dzień...
Wrzucam Wam film do oceny.
https://drive.google.com/file/d/1J9KRoRhoOcd3M2H5UgSekYYgNak-nTvd/view?usp=sharing
#pytaniedoeksperta #pytanie #mieszkanie #spoldzielnia #budownictwo #akustyka #gorzkiezale
Do wentylacji można kupić tłumik. Lub kratkę z tłumikiem lub klapką zwrotną.
Jeśli rury luźne to uszczelnij wokół.
Z czego masz podłogę?
Na podłodze mam panele.
Tylko zastanawiam się, czy nie lepiej najpierw wykluczyć jakieś błędy w instalacji przez spółdzielnię? To mieszkanie spółdzielcze, więc sam chyba nie powinienem nic ruszać przy pionach ani wentylacji.