Wpis z mikrobloga

Czy ktoś tutaj tęskni za latem? ;) Dzierżno Duże Polska poznała podczas ekologicznej katastrofy (chociaż znało je też wcześniej wielu wędkarzy), w której wyginęło nawet do około 95% żyjących tam ryb... Ma ono też jednak zupełnie inną stronę, o wiele przyjemniejszą. Pomimo wszystkich minusów tego miejsca powodują one także... wiele plusów. To nie jest miejsce zabudowane pensjonatami, sklepami i z ogrodzoną plażą. Jest tu dziko, a przez to po prostu pięknie. Nie dziwnym jest, że latem przyciąga ono dużo osób, także tych, którzy swoimi kamperami w tym czasie mogliby odwiedzić wiele innych miejsc. Oficjalnie jest to miejsce, gdzie można pływać żaglówkami, skuterami, motorówkami itp. sprzętem wodnym. Niekoniecznie powinno się polecać wchodzenie do wody, ale można jak najbardziej polecić piaszczystą plażę. Ona, to, że woda jest słona (zrzuty kopalni) i wielkość jeziora sprawia, że mamy tam wręcz morski klimat. Mój bratanek będąc tam pierwszy raz stwierdził, że tu nawet pachnie jak nad morzem.

Jeśli ktoś chciałby poznać to miejsce od tej strony, tak wizualnie, bez zbędnego gadania, lub do niego wrócić, jeśli tam bywa, to zapraszam na film z plaży w Rzeczycach, na który mnie wzięło w tą listopadową zimę, czyli również na powrót do lata. :) Jest tam jeszcze częściowo pokazana "wyprawa" w to miejsce. ;) Jeszcze miesiąc i dzień zacznie się wydłużać... ;) Można będzie powoli planować wypady w to lub podobne miejsca, które zapewne wielu z Was zna lub może poznać i w swojej okolicy. :)

#polska #podroze #natura #film #fotografia

Czy latem spędzasz czas nad wodą? Morze, jezioro, rzeka, odkryty basen?

• Tak, regularnie 46.7% (7)
  • Tak, okazjonalnie (w tym np. wczasy nad morzem) 6.7% (1)
  • Nie, ale kiedyś spędzałem/spędzałam 6.7% (1)
  • Nie, ale chiałbym/chiałabym... 13.3% (2)
  • Nie, nie lubię 26.7% (4)

Oddanych głosów: 15

Tomasz_Anty - Czy ktoś tutaj tęskni za latem? ;) Dzierżno Duże Polska poznała podczas...
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach